Lov ugora

Tehnike in oprema
_ID_
Posts: 45
Joined: 10 Oct 2010, 22:19
Location: Beltinci, Ljubljana

Re: Lov ugora

Post by _ID_ »

Letos sem na dopustu na cresu uspel ujeti 2 ugorja v eni noči. Oba dolžine nekje 80 cm (nisem meril). Ko sem dobil prvega ven sem pomislil (ok, zdaj si ga ujel, zdaj ga pa še s trneka spravi). Ni mi bilo vseeno, pa ni bil ravno velik. S trnkom v gobcu sem ga položil na kamen a se je takoj začel zvijati kot kača in lezti nazaj proti vodi. Ko sem laks našpanal se je umiril. Jaz sem se že ves tresel, saj ne bi ravno rad, da me ugrizne sredi noči na plaži bogu za hrbtom. Ker mi ga pač ni bilo za prijemati, sem poiskal večjo skalo in mu jo spustil na glavo. Še nekaj časa se je zvijal, nato pa se je umiril. Položil sem ga za skalo na plači in pripravil naslednjo navezo. Vržem v vodo in čez 20 minut že prime drugi. Ta je bel nekoliko večji kot prvi in zgodba se ponovi. Spet ves iz sebe razmiščljam kako ga spraviti s trneka. Nič, si mislim, ponovim vajo s kamnom. Nato hočem ugorja dati k prvemu, nakar ugotovim, da ga več ni tam! WTF! gledam in svetim okrog z baterijo, kot da iščem zlato, nakar zagledam črno kačo ob vodi (bil je prvi ugor). Dam ga nazaj na mesto, kjer sem ga odložil prvič in si mislim, da vsakemu še za ziher z nožem prepičim glavo. Oba skupaj položim za skalo in spet pripravim navez. Vstrajal sem še pol ure a ker se mi je že konkretno spalo, sem sklenil, da zaključim (ura je bil pol 2 zjutraj). Pospravim palice in pribor, hočem vzeti ugorja in ugotovim, da ju spet ni tam kjer sem ju odložil. Oba sta bila pol metra stran vsak na svoji strani.

Moj sklep je, da je tale ugor en žilav madafaker in se nikakor ni za igrat z njim, da bi ga pa božal pa mi na kraj pameti ne pride! Za enkrat imam ugorjev dovolj, mislim da kar za nekaj let! Imela sta tudi zanimiv efekt na punco (2 dni ni hotela odpreti hladilnika v apartmaju) :aaa:

PS: potem je sledilo še čiščenje...a to je že druga burleska!
roky
Posts: 69
Joined: 30 Oct 2008, 16:22

Re: Lov ugora

Post by roky »

Ne verjami vsega domačinom, to drži! Pri moji potegavščini je moj kolega kontinentalec (ribič )ponoči vstajal ter v hladilniku obračal sipine kosti namočene v mleko ter belo vino!!( da malo omeščajo) :bwahaha:
Za naslenje jutro pa sem mu pripravil panado in jih je on lepo spohal .....kajti to je dalmatinska delicija!! :bwahaha: O JE BILO SMEHA!!!


Funt.....mogoče se kaj vidimo na Visu (rukavac) ,kajti takrat sem z mojo jadralno ekipo kje okoli ...seveda če bo vreme!! Malo podvodnega in nadvodnega ribolova!!??


Lp
User avatar
funt
Moderator
Posts: 413
Joined: 02 Sep 2010, 13:14

Re: Lov ugora

Post by funt »

@Roky: če se boš potepal dol, jaz bom v Rukavcu od 24.-1.2011.
Imeli bomo pasaro Galeba po imenu Ivanka in dva gumenjaka.
Nastanjeni bomo v prvih hišah ob morju v Rukavcu, tako da samo vprašaj za Aleša.
Še lažje pa nas boš našl na "poštah" pred Rukavcom, ker zna bit da bomo cele dneve na ribolovu.
Dva bova lovila tudi s puškami, sicer pa bo glavna stvar seveda panula na Gofe, zvečer pa na "kurenat" in lignji :yeah:
Se opravičujem ker je tole mal off topic.

Lp

Funt
ttomyi
Posts: 8
Joined: 08 Aug 2012, 06:17

Re: Lov ugora

Post by ttomyi »

Februarja se odpravljam v opatijo na lignjelov, zraven pa bi še vrgel v vodo tudi za ugorje. Zdaj pa me zanima kaj mislite o teh palicah http://trofeja.si/ribiska-trgovina/arti ... rf-420m170, http://trofeja.si/ribiska-trgovina/arti ... -420m150gr če bi bila katera vredu za loviti ugorje. Poleti pa bi z njo probal tudi poloviti kako orado. :yeah:

Zanima pa še kakšno rolo naj vzamem. gledal sem to http://trofeja.si/ribiska-trgovina/arti ... -3000srcdh zdaj pa nevem ali bi bila ta vredu ali moram kupiti kaj močnejšega.

PS. za rolo nebi rad dal več kot 50€ saj nebom ribil pogosto ampak samo 1x letno med dopustom za 14 dni. pa letos izjemoma pozimi.
User avatar
kr'en
The Boss
Posts: 3427
Joined: 16 Feb 2008, 16:21
Location: Domžale

Re: Lov ugora

Post by kr'en »

Palici sta ok (jaz osebno bi vzel tisto 150g), rola pa ne. To je match oz spining rola. Za k takim surf casting palicam rabiš bolj konkrento rolo.

Če že daješ za palico toliko denarja, zakaj potem šparaš na roli ki je ravno tako pomemben del opreme?

Vzemi kaj z long cast špulo kaj takega

http://www.blinkersport.si/index.php?st ... rodid=3873 ali

http://www.blinkersport.si/index.php?st ... rodid=4283

Če nočeš dajat toliko pa spremljaj male oglase, se morda najde kaj rabljenega ;)
Image
ttomyi
Posts: 8
Joined: 08 Aug 2012, 06:17

Re: Lov ugora

Post by ttomyi »

Dobro bom pogledal, na to se nisem niti spomnil. hvala za odgovor
User avatar
doctor78
Posts: 361
Joined: 19 Jul 2012, 20:55
Location: Postojna

Re: Lov ugora

Post by doctor78 »

Jst bi samo spomnil, da krenovi roli nimata baitrunnerja, če ti je to pomembno oz ne znaš loviti brez njega.

Jaz si trenutno lastim tole http://trofeja.si/ribiska-trgovina/arti ... st-ra-rola in bom nabavil še eno isto do poletja, ker moje mnenje je, da je to best buy za ta keš.

Palico sem pa sedaj kupil tole http://www.sulc.si/product.php?id_product=742 in zaenkrat sem zelo zadovoljen :yeah: Zanjo sem dal 60 eur ker ima Sulc sedaj 30% popust na skoraj vse :yeah: Krstil je še nisem, ampak se je pa že izkazala za zadetek v polno. 4,2m dolžine, 150 c.w., karbonska in lahka ko pero. Je pa precej trda, za svince okoli 80-120g.
User avatar
kr'en
The Boss
Posts: 3427
Joined: 16 Feb 2008, 16:21
Location: Domžale

Re: Lov ugora

Post by kr'en »

Tudi tista rola ki jo je dal v začetku nima baitrunnerja. :mrgreen:

Sicer pa, tudi brez baitrunnerja se da čisto lepo lovit. :roll:
Image
User avatar
doctor78
Posts: 361
Joined: 19 Jul 2012, 20:55
Location: Postojna

Re: Lov ugora

Post by doctor78 »

Se strinjam, da se da vendar, če je začetnik potem je lažje začet z BR.
Twinman1979
Posts: 710
Joined: 05 Jun 2012, 20:49

Re: Lov ugora

Post by Twinman1979 »

Ta vikend dva ribiča ujela 24 ugorjev v kampu Ladin gaj. Jaz naklepal med 6-8 ur spinninga na dan, 5 dni zapored brez ene ribe. Razen male igle, ki se je zapela za hrbet na 20gr jig. Narobe svet...... :hrmf:
Fishing relaxes me. It is like yoga except I still get to kill something.
Post Reply