Pozdravljeni,
Malo posebno vprašanje ampak mene zanima ce kdo ve koliko denarja dobijo domačini za brancine, ki jih lovijo sami in prodajajo po (elitnih) restavracijah? Recimo ulov večkilogramskega brancina, katerega se proda v restavracijo (ali drugam), koliko denarja je taka riba vredna?
Enkrat smo bili z druzino na Murterju in se spomnem bogatašev, ki so naročali brancina za večerjo. Prinesli so jim več nekajkilskih rib in so izbirali katero bi. Potem je eden odrezal plavut in pripravili so jim ribo. Cena take večerje v tisti restavraciji je bila 1200€ (mislim, da jih je bilo 6)
Ima kdo kakšen podatek o tem?
Cena divjega svežega brancina
Re: Cena divjega svežega brancina
cene kar precej varirajo glede na velikost ribe in namreč od 30 do 60 eur po kili- govorimo o ceni po kateri ga restavracija kupi. Prodajna cena tega je pa 90eur+ na kilogram, verjamem da znajo kar navijat cene na bolj turističnih območjih.