Dejmo se spoznat

Post Reply
User avatar
kr'en
The Boss
Posts: 3427
Joined: 16 Feb 2008, 16:21
Location: Domžale

Re: Dejmo se spoznat

Post by kr'en »

Pozdravljen in dobrodošel še enkrat.

Lepa predstavitev. Kar se tiče vprašanja o peščenem dnu ga postavi v ustrezno temo, najbolje v oddelku Istra. ;)

Ali boš postavil sliko sebe je tvoja prosta izbira.
Image
mamaMicka
Posts: 30
Joined: 31 Jul 2010, 12:15

Re: Dejmo se spoznat

Post by mamaMicka »

Tudi jaz spregledal to temo. Morda ne bi bilo neumno, ce bi bila na prvi strani v smislu, Clani se predstavijo s svojimi palicami :)

Torej...

Imena se skoraj ne spomnim, ker slišim na mamaMicka ali le micka. Dopolnil 31 let, to so najboljša leta, dovolj osamosvojen in se vedno neumen, da se navdusis nad vsako neumnostjo. Ribarim samo v morju in zaenkrat le bolj sezonsko preko poletja. To počnem 3 leta. Letos bom precej več na morju in tudi, če bo sreča dala z čolnom, tako, da si bom upam malo poravil statistiko izpred let. Seveda mi pri vsem tem pomaga tudi moj starejši sin(5. razred)...mater sem star. Loviva predvsem na grunt šparide. Tam kjer sva do sedaj to počela je pravi izziv kaj ujeti. Vsi se nama čudijo, da ribariva, ker imava zivljenjski stil popolnoma drugačen in ni nobenemu jasno, da sva lahko po 5 in vec ur lahko na istem mestu in cakava, cakava in cakava...
Ker je sin cisto po meni imava v "prostem času" se en hobi in sicer "profesionalno" dirkava v minimoto. Letos sva skupaj nabrala 11 uvrstitev med prve tri in zaključila solidno. Sin je osvojil 3 mesto v drzavnem prvenstvu med otroci, sam pa sem nesrečno zaključil zadnjo dirko in koncal, kot drzavni podprvak. Če je cas in denar odpeljeva tudi kaksno dirko v Italiji. Letos je ata že star, zato bo prodal motor(skoraj ze) in si kupil prej omenjeni coln.
Vsakdanji kruh si sluzim doma, moja sefinja je moja super zena. Prodajamo prikolice in podobno. Člani foruma imate popust. (hvala za reklamni prostor) :) S predrago imava se enega sina, ki tudi rad lovi, le vstrajen zaenkrat se ni dovolj, verjetno malo premlad. No moja zena pa od ribistva lovi rada le koscke ribjega mesa po krozniku :) :) Hvala bogu, da je malo miru, pa tudi oprema je predraga in tudi prostorska stiska velika. Ze sedaj s sinom vleceva s sabo 5 palic in krame, da bi rabil karjolo...

Sem se potrudil, da sem vse strnil kolikor se je dalo. Verjetno ste ze vsi pogruntali, da rad govorim in dolgovezim...
J..i ga, tak sem :P
Sliko pa pripnem, ce najdem kaj v civilu...

Najblizje civilu
Image

Tavečji sine
Image

Tamali sine
Image

No, nas je najlazje najti s palico :)
User avatar
kr'en
The Boss
Posts: 3427
Joined: 16 Feb 2008, 16:21
Location: Domžale

Re: Dejmo se spoznat

Post by kr'en »

No tole je pa že skoraj življenjepis. :yeah:

Ja, ribiške krame se zelo hitro nabere veliko. :)
In še nekaj, ribolov je "droga" za katero ni zdravila hehe.
Image
User avatar
Psycho
Posts: 1242
Joined: 06 Jun 2011, 14:12
Location: Lukovica pri Domžalah
Contact:

Re: Dejmo se spoznat

Post by Psycho »

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu, zato se mi je zdelo najbolje, da napišem nekaj o sebi.
Prihajam iz Lukovice pri Domžalah, star sem 26 let in obiskujem Akademijo za Vizualno Umetnost A.V.A.
Z ribolovom se ukvarjam že od malega, do sedaj predvsem s sladkovodnim. Na morju sem prej lovil le občasno, ko smo bili s familijo na počitnicah, zadnji 2 leti pa hodiva z boljšo polovico dokaj redno na našo obalo na ribolovne izlete. Kakih presenetljivih morskih ulovov še nimam, ponavadi so bile ribe vseh vrst, tam nekje do porcijke velikosti (30 dag). Presenetili sta me do zdaj edino jegulja, dolga okoli 50cm v kampu Lucija in pa morska bogomoljka v Portorožu. :)
Moram pa tudi pohvaliti Admina in vse sodelujoče na forumu, saj je eden redkih, kjer ni kreganja in natolcevanja naumnosti, kot je to že skoraj standardna praksa marsikje drugje. To je tudi eden od razlogov, da sem se prijavil na forum, poleg izmenjave uporabnih informacij z vami. Drugače pa sledim forumu že kako leto in sem ga prebral po dolgem in počez. :)
Zadnje čase pa me zanima tudi zgodovina ribolova od prazgodovine naprej, razmišljal sem tudi o odprtju te teme tukaj na forumu, če koga to tudi zanima, našel sem nekaj zanimivih člankov na to temo na internetu in lahko objavim linke.

Pa še ena fotka malega krapeka od lani :)
Image
Usus magister est optimus.
Daniel R
Posts: 586
Joined: 28 Mar 2010, 00:24
Location: Dol pri Ljubljani

Re: Dejmo se spoznat

Post by Daniel R »

Pozdravljen na forumu 8-)
Evo, admin je iz Domžal, zgleda da je v okolici kar nekaj morskih ribičev :yeah:
User avatar
tinker
Posts: 4059
Joined: 10 Jun 2008, 14:24

Re: Dejmo se spoznat

Post by tinker »

Moja žena je iz Domžal....
:rofl:
User avatar
kr'en
The Boss
Posts: 3427
Joined: 16 Feb 2008, 16:21
Location: Domžale

Re: Dejmo se spoznat

Post by kr'en »

Psycho pozdravljen in dobrodošel. (Loviš kaj na gradiškem? Tam ga imaš skoraj pred vrati)

Ja, ni nas malo, ki živimo v okolici Domžal. :) Pa tudi ti Daniel nisi prav daleč stran, pa Jolly, pa še... ma saj je brezveze naštevat. :)
Image
User avatar
Psycho
Posts: 1242
Joined: 06 Jun 2011, 14:12
Location: Lukovica pri Domžalah
Contact:

Re: Dejmo se spoznat

Post by Psycho »

Hehe, sami "sosedje" torej!:D
...tudi na Gradiškem jezeru lovim, vsaj parkrat na leto, grem pa večkrat peš okrog. Jezero ima kar dober potencial, saj je zgornja četrtina zaprta za ribolov in je tam drstišče (z veliko še rastoče potopljene vrbe), tako da se ribe tam v miru skrivajo. Glede ulova tam sem pa ulovil predvsem krape, tam od kile in pol pa do 6-7 kil. So pa notri baje tudi večji. Pa tudi kakšna ščuka skoči gor, če imaš preveliko bulo polente na trneku in ravno vlečeš ven. To se je zgodilo kolegu, ki zna s polento pretiravati in je zapel 80cm ščuko :) Baje so pa tudi boleni in somi noter, samo ne poznam nikogar, ki bi ga tam ujel, je pa precej drobiža (klen, rdečeperka), tako da imajo roparice obilo hrane in cel čas "poka" po grmovju :)
Usus magister est optimus.
blisk
Posts: 1521
Joined: 20 Jan 2012, 18:15

Re: Dejmo se spoznat

Post by blisk »

Evo da se še sam predstavim
Andraž iz okolice gorice, lovim od kar pomnem, prvo sem strašil z direktašem po vipavi, nato spoznal morje in nikoli več lovil na sladki vodi. Zadnje leto odkrivam spinning in panulo, predvsem zato ker se mi ne da non stop uvarjat z vabami. Kadar mi zdravje dopušča pa še vedno najraje strašim ribe s puško. Drugače pa največ časa porabim s hčerko in sinom pa nekaj malega s psom in ženo (njena teorija) :) Včasih se pa dobimo s kolegi pa odprašimo kak komad al pa dva tako za dušo :) ...
V prostem času pa uglavnem spim :)

Image
User avatar
freaky_h2o
Posts: 42
Joined: 31 May 2012, 21:33
Location: Litija-Spodnji Hotič

Re: Dejmo se spoznat

Post by freaky_h2o »

Podavljeni :D Sem GreGOR iz okolice Litije (priseljenec iz Ljubljane). Sem dokaj nov na tem forumu,čeprav sem ga že nekaj časa opazoval in bral zanimive debate. Najbolj dopade se mi pa to,da ste vsi prijavljeni vključno z adminom vred, vredu ljudje,ki ne pljuvate in pametujete drug čez drugega,kot se to dogaja na večini forumov,na splošno,dan danes (na to imam veliko alergijo),zato sem se tudi odločil registrirati tu goroi. Zdaj sem pa jaz na vrsti. Od kar pomenim,torej od malih nog strašim z laksom in trnkom v rokah,začenši ko sem bil mlajši z ˝raubšicom˝ na Ljubljanici in kasneje na morju z laksom,ki si ga kupil na stojnici,ki je bil navit na stiropor (morje me je itak kasneje čisto zasvojilo). Nikoli se mi niso dopadle celinske vode in nekako sem se ujel z morskim zrakom in morjem,morskim ribolovom,ki me je popolnoma zasvojil v zadnjih letih (zato se včasih s prijatlom hecava,ko greva skupaj kdaj pa kdaj na ribolov na Slovensko obalo,da je ribolov ene vrste droga ampak zdrava droga,se razume). Zaenkrat lovim, ko lovim iz obale (sproti se kaj novega naučim,preizkusim kakšne nove tehnike,stvari,...). na Slovenski obali,delam pa na temu,da naredim izpit za čoln in osvojim še kako tehniko ribolova iz čolna. Trenutno se ubadam z zanimivo tehniko ribolova Surf Casting (za Slovensko obalo,če nočeš koga ubiti,malo za šalo,malo zares,ta vrsta ribolova res ni primerna) in je to najbolje početi ponoči in sredi tedna,ko res ni nikjer nobenega. Sem pa ugotovil,da ko uporabim določene tehnike Surf Castinga na najslabši palici,ki jo premorem,dosežem za več kot 2x daljšo daljino meta kot z navadno klasično obliko zamaha. Zaenkrat sem bolj kot ne lociran v Portorožu in bližnji okolici,moram pa odkriti s pomočjo kart,kjer ni park,kje bi se še dalo loviti brez težav,ne da ti kdo stalno za hrbtom svetil in da se lahko kulturno vsedeš in imaš mir. Drugače pa lovim kar pač je,kar pač prime kot se temu reče (vsak upa na kako večjo orado,ki jo žal še nisem dočakal) in najbolj ˝eksotične˝ stvari,ki sem jih ujel iz obale je 30dag težka Lastovka letos junija meseca in eden okoli 20cm velik Pic lansko leto septembra. To je to o meni,fotke vam pa žal ne morem nobene ponudit,da bi imel v svojih rokah kaki ulov.Se vidimo upam kdaj na terenu :D
Last edited by freaky_h2o on 20 Aug 2012, 21:01, edited 1 time in total.
Post Reply