Še recept za mojo črno rižoto. Popražim čebulo in lignje, ter dodam malo vina. Ko alkohol izhlapi, popražim riž, ter postopoma dodajam ribjo osnovo. Ko je riž al dente dodam še črnilo, parmezan, ter malo masla. Ugasnem plin, dodam še kozice, ter pustim stati nekaj minut. Dober tek:
Sipe
- kula shaker
- Posts: 147
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
Re: Sipe
Aky, jaz zmeraj skuham večjo količino ribje juhe (največkrat iz glav zobatcev), kar mi ostane od kosila nato prelijem v posodice in zamrznem. Tako imam ribjo osnovo vedno pri roki. Se res splača potruditi.
Barnes, pridi kdaj na ribiško srečanje v Mengeš, tam jo pripravim enkrat letno.
Špeci, nekaterim res ne paše črnilo, kozice pa dajo piko na i, sploh ker jih dam čisto na koncu in so res mehke.
Barnes, pridi kdaj na ribiško srečanje v Mengeš, tam jo pripravim enkrat letno.
Špeci, nekaterim res ne paše črnilo, kozice pa dajo piko na i, sploh ker jih dam čisto na koncu in so res mehke.
- kula shaker
- Posts: 147
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
Re: Sipe
Bom. Ga večkrat vidim. Dela čisto blizu mene.