ligenj v avgustu

Drifting in ribolov iz zasidranega čolna
User avatar
sova
Posts: 1315
Joined: 04 Apr 2013, 15:04
Location: Solkan

Re: ligenj v avgustu

Post by sova »

Tuki imaš en posnetek kako se lovi kalamare čez dan. Verjetno ni ravno Avgusta, je pa videt, da je že toplo. https://www.youtube.com/watch?time_cont ... KnjMzCajSE Tudi naslednji posnetek je lov kalamarov v bolj toplih mesecih. Upam, da si boš kaj pomagal saj prikažejo tudi kako narediš naveze in kakšne vabe uporabijo.

lp.
Image
User avatar
CBB
Posts: 1461
Joined: 04 Dec 2013, 15:28
Location: Horjul
Contact:

Re: ligenj v avgustu

Post by CBB »

Ligenj se zadržuje povsod, kjer ima dovolj globoko vodo. Čez dan sa spusti na 20 in več metrov, na večer pa pride v obalo, dobesedno k obali. Tam se zadržuje do jutra. Iščeš pa ga tam, kjer se lahko skrije, kakšne stene, rtki...
Najlažje ge boš dbil na panulo. Potegneš ob obali in je:)
User avatar
kula shaker
Posts: 146
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Re: ligenj v avgustu

Post by kula shaker »

febola wrote: 04 Jul 2018, 13:56 Prosim za nasvet kako na nepoznani lokaciji ujeti lignja v poletnih mesecih? Torej katere spote je dobro najprej pregledat? So to razne luknje, strmo padajoče stene, najgloblje točke področja …? Katera tehnika bi bila najbolj primerna?
Rad bi se malo pripravil na kak nov izziv :D
Hvala!
Jaz jih lovim avgusta, ker jih potrebujem za živo vabo. Lovim jih na globljih točkah področja (30m+). Meni se je tataki (isto kot na posnetku, ki ga je objavil sova) izkazal precej bolje kot panuliranje. V eni uri dobim vsaj 3 lignje.
User avatar
febola
Posts: 605
Joined: 20 Jul 2012, 16:01

Re: ligenj v avgustu

Post by febola »

Hmmm kako bi se pa odločil da imaš otok kjer obala pada vse do 60m? Probaš na rtih? Mogoče res bolje panula in vlečeš ob obali?
User avatar
CBB
Posts: 1461
Joined: 04 Dec 2013, 15:28
Location: Horjul
Contact:

Re: ligenj v avgustu

Post by CBB »

Tam, kjer lovim jaz, se bolje izkaže panula. Zvečer ga skoraj 100% dobiš. Sem pa dvakrat poskusil tudi pri prijateljih, čisto na slepo, s panulo zjutraj, pred svitom, sredi avgusta, pa smo vedno dobili par komadov, ki smo jih potem odpeljali na sprehod:) Lignja pa iščeš na istih lokacijah, kot zobatca:) Vsak rt ali rtiček ga ima:) Lignja mislim:)
Prijatelj me je prosil za "inštrukcije" panule, stacioniran pa je v kampu Ježevac, Krk / Krk. Precej debelo me je gledal, ko sem mu povedal, da bova lignje zjutraj ujela ob skalnati obali proti Valbiski, dokler nisem zjutraj, ko sva prišla na pomol posvetil v vodo, ligenjčki pa so nama plesali po površini... In sva jih dobila vsak dan v vikendu, on pa jih od takrat naprej uspešno lovi tudi z obale. Avgusta!
Post Reply