Barva trnkov

Tehnike in oprema
Post Reply
goran7
Posts: 23
Joined: 05 Aug 2008, 14:19

Barva trnkov

Post by goran7 »

Pozdravljeni.
Zanima me, ali posebej priporočate kakšno barvo trnkov za ribolov na morju. V mislih imam seveda ribolov čez dan (na plovec in na grunt), ob uporabi vabe predvsem koščkov oz trakov lignja.
Ps-vem, da se morda vprašanje sliši zelo začetniško, pa vseeno-ob ribolovu čez dan v relativno plitvem morju (peščeno dno in max globina do 3 metre), se seveda ob močnem soncu lahko barva trnka v vodi hitro opazi.
Hvala in dober prijem vsem!
snowzoor
Posts: 29
Joined: 15 Jun 2016, 11:17

Re: Barva trnkov

Post by snowzoor »

Pozdravljen,
nisem še slišal, da bi barva tnka vplivala na sam ribolov, saj je trnek večinoma skrit v sami vabi. Za orado je predvsem pomembno, da je trnek dovolj močen, da ti ga z njenimi močnimi usti ne prelomi, zato predlagam trnke Owner serije 5111. Glede lova na plovec pa je dobro, če imajo dolg vrat, da se ga lažje dobi ribi iz ust. Če bodo ribe lačne, in bodo iskale hrano, bodo vzele tudi tisto na pisanem trnku, če pa ne bo njihov dan, pa lahko imamo prozorn trnk, in ne bo uspeha. Vsaj takšno je moje mnenje.
LP
User avatar
Psycho
Posts: 1242
Joined: 06 Jun 2011, 14:12
Location: Lukovica pri Domžalah
Contact:

Re: Barva trnkov

Post by Psycho »

Jaz sem do sedaj samo pri cipljih opazil, da na črne trnke niso hoteli prijet. Je pa res, da sem imel na njih samo špico pokrito s kroglico kruha. Ko sem jih zamenjal s trnki srebrne barve, so prijemali normalno.
Usus magister est optimus.
Post Reply