Daiwa Seagate QD 3500

Podforum o posameznih rolah s katerimi imamo osebne ribolovne izkušnje.
Post Reply
User avatar
tinker
Posts: 4057
Joined: 10 Jun 2008, 14:24

Daiwa Seagate QD 3500

Post by tinker »

Ime izdelka: Daiwa Seagate QD 3500
Namen uporabe: SJ 80%, seaspin 20%, uporabljeni jigi od 30 do 60g
Št. dni uporabe: ca 30 dni, kupljena maja 2012, cena 220 eu
Mnenje o izdelku in izkušnje z uporabo:
Rola je bila kupljena na referenco izdelovalca, kot ojačana heavy seaspin rola. Kupil sem jo praktično izključno za SJ potrebe. Nanjo je namotana pletenica Sunline Super PE 1.5.
Splošni vtis na začetku je bil odličen, zanesljivo delovanje, odlično navitje pletenice (nisem imel v vsem tem času nobenega wind knot-a). Po parih dneh gonjenja 60g jigov na velikih globinah (Vis, jigganje tudi na globinah večjih od 50m) sem opazil, da sta ročka in rotor dobila malo lufta, z nadaljno uporabo se ta luft ni povečeval. Kasneje je preverba role pri Magurotu pokazala, da je to normalno in ni razlog za skrb. Z nadaljnim jigganjem je rola dobila tudi "zvok mlinčkanja", zdaj nazadnje na Lošinju pa sem opazil, da se na ročki pod obremenitvijo čutijo zobniki, prej se niso. Kljub temu, da je rola robustna, očitno jigging zahteva svoj davek. Za nadaljno ohranitev role jo sedaj uporabljam le za LSJ. Za zaključek lahko povem to, da je rola super seaspin rola, sigurno bi jo lahko uporabljal za samo vijačenje kar nekaj časa, jigging pa je druga pesem in po ca 30 ribolovih rola mlinčka in ima luft.

Image

Ulov ene 25-30 rib z njo, najtežja je bila 0.7kg lokarda in dva 0.5kg arbuna, rola bp. Ko šus.
Last edited by tinker on 17 Apr 2013, 11:04, edited 1 time in total.
User avatar
Jolly
Posts: 472
Joined: 17 Apr 2008, 15:15
Location: Ljubljana

Re: Recenzije rol uporabnikov

Post by Jolly »

Kar kul napisano in da pripomnim eno splosno opazko, ta "luftek" in kasnejse rahlo mlinckanje pri rocici je kar normalen pri Daiwah (imam 3 kom. (oz. sm imel) z enakimi simptomi), se pa pri meni niso potem vec zadeve "slabsale", Caldio X sm npr. prodal kolegu 2 sezoni nazaj in mu se vedno dela kot dan nakupa, tko da tinker ne je se menjat in jo kar malo se goni, mislim da se kaj dosti vec ne bo "zmajala", le zaklop bos verjetno moral prej ali slej malo zategniti nazaj, slednje je pa vec ali manj standard pri vseh rolah ;)
Post Reply