Page 4 of 5

Re: Recepti

Posted: 22 Oct 2012, 18:56
by Bobr
Vidim da ti kuha ni tuja, ob tem pa še vse lepo aranžiraš za vrhunski izgled.
Tudi sam kar nekaj kuham tako da kaka ideja bo kar za ponucat :yeah:

@albacor; aha recep je standarden, seveda vsak ima svojega aduta in pripravi malo drugače. Mene je bolj zanimalo tisto meso iz glave, kaj je vse zajeto. :)

Re: Recepti

Posted: 22 Oct 2012, 18:58
by kr'en
Opa, kaj to ti pišeš blog? :yeah:

Re: Recepti

Posted: 23 Oct 2012, 08:05
by klemn
kr'en wrote:Opa, kaj to ti pišeš blog? :yeah:

To mi moja piše, pa še v fotkanju uživa, jest pa v kuhanju.....recepti bi lahko bili malo bol na široko napisani, ampak moja vedno reče, naj vsak proba z svojo domišlijo še malo narest :P


Klemn

Re: Recepti

Posted: 08 Mar 2013, 07:29
by zokiTzar
evo za večino receptov jaz pogledam sem
http://www.giallozafferano.it/
tukaj pa jih je nekaj za polnjene kalamare
http://www.giallozafferano.it/ricerca-r ... i+ripieni/

Re: Recepti

Posted: 28 Jan 2014, 07:59
by Twinman1979
Lešo srdele (ali druge male ribe)

Vem, da je "le" srdela, samo meni je to top riba za konzumacijo na veliko načinov. Poleti je stalnica na žaru, zdaj pa tudi pozimi vedno večkrat. Torej pri tem receptu gre za kratko pokuhane srdele s česnom, peteršiljem in olivnim oljem (ampak NE tržaško omako). Ko bom naslednjič naredil prilimam slikco, recept je pa takle.

V ponev s pokrovom zložimo očiščene srdele z repi v sredino. Lahko so brez glav, ampak jaz jih poustim gor. Prelijemo z vodo in kakšnim decilitrom in pol olivnega olja, toliko da se komaj pokrije srdele. Dobro solimo in potresemo z grobo narezanimi par stroki česna in svežim peteršiljem. Lahko tudi črn poper in kapre po želji. Hitro prevremo toliko, da meso skoraj odstopi od kosti. Ribe preložimo na krožnik in preko prelijemo vodo in olje iz ponve. Ni potrebno preliti vse tekočine, je pa dobro poloviti vse olje in ga dodati še malo počez.
To ponavadi jemo za zajtrk in zraven v omakco pomakamo sveže pečen še topel bel kruh iz morskih pekarn. Za prste in krožnike oblizat. Alternativa srdelam so v dalmaciji gavuni in na splošno še sardoni ali inčuni. Samo srdela ga nekako zmaga. Enako se da naredit tudi večjo plavico recimo šnjura in skušo, samo tele male srdele ga za moje pojme zmagajo.

Dober tek!!!!

Re: Recepti

Posted: 28 Jan 2014, 09:43
by CBB
Zdej ste me pa najdl:) Pri naši bajti pa kuha dec, žena se ne spušča (boljš da ne) v te posle:) Pa bom prec ene par zadev pokazal:)

Enkrat sem v Osorju v za foro, da otrokom pokažem, kako se lovi hobotnica, vrgel raka s pomola v vodo... Saj ne, da bi mislil, da se bo kaj ujelo, se je:) Lepa hobica, slabe dve kile... Pa nekaj lignjev smo na panulo potegnili, pa je bilo dovolj za kosilce:) Hobo je treba malo pokuhat, preden gre v pekač. Jaz jo vržem v vodo z jušno zelenjavo in pustim ene pol ure vret. Potem pa skupaj z ligenjčki in krompirjem v keramično posodo in za ene pol urce v pečico...

Image

Pa dobra malvazija zraven...

Re: Recepti

Posted: 28 Jan 2014, 09:53
by CBB
Riba s krompirjem iz pečice je pa tudi ena stalnica, ki se pri nas velikokrat zgodi:)

Jaz imam rad, da je krompir malo "oplemeniten" s kakšno olivo in kapro, pa s paradižnikom, papriko, uglavnem kakšna barvasta reč mora bit zraven. Sol, poper, veliko olivnega oljčka, pa ribo zraven.
Ribo vedno samo posolim in popopram, dobra sveža riba ne rabi ničesar drugega. In potem rata nekaj takega:

Branko;
Image

Grba:
Image

Zubi:
Image

Re: Recepti

Posted: 28 Jan 2014, 10:02
by CBB
Da ne bi kdo mislil, da samo ribe jemo:) Včasih tudi pujsa. In ker sem za svojih 40 dobil Webra je blo treba vraga seveda takoj poskusit. Za štart filana prsa kralja kopenskih živali:)

Image

in evo rezultata:

Image

Re: Recepti

Posted: 28 Jan 2014, 10:20
by Psycho
Zdaj sem pa lačen! :slin: Super recepti! :yeah:

Re: Recepti

Posted: 28 Jan 2014, 10:43
by kr'en
Dok ne probam lava za mene je svinja car životinja, a? :rofl:


Super recepti.