Vidim da ti kuha ni tuja, ob tem pa še vse lepo aranžiraš za vrhunski izgled.
Tudi sam kar nekaj kuham tako da kaka ideja bo kar za ponucat
@albacor; aha recep je standarden, seveda vsak ima svojega aduta in pripravi malo drugače. Mene je bolj zanimalo tisto meso iz glave, kaj je vse zajeto.
Recepti
Re: Recepti
kr'en wrote:Opa, kaj to ti pišeš blog?
To mi moja piše, pa še v fotkanju uživa, jest pa v kuhanju.....recepti bi lahko bili malo bol na široko napisani, ampak moja vedno reče, naj vsak proba z svojo domišlijo še malo narest
Klemn
Re: Recepti
evo za večino receptov jaz pogledam sem
http://www.giallozafferano.it/
tukaj pa jih je nekaj za polnjene kalamare
http://www.giallozafferano.it/ricerca-r ... i+ripieni/
http://www.giallozafferano.it/
tukaj pa jih je nekaj za polnjene kalamare
http://www.giallozafferano.it/ricerca-r ... i+ripieni/
-
- Posts: 710
- Joined: 05 Jun 2012, 20:49
Re: Recepti
Lešo srdele (ali druge male ribe)
Vem, da je "le" srdela, samo meni je to top riba za konzumacijo na veliko načinov. Poleti je stalnica na žaru, zdaj pa tudi pozimi vedno večkrat. Torej pri tem receptu gre za kratko pokuhane srdele s česnom, peteršiljem in olivnim oljem (ampak NE tržaško omako). Ko bom naslednjič naredil prilimam slikco, recept je pa takle.
V ponev s pokrovom zložimo očiščene srdele z repi v sredino. Lahko so brez glav, ampak jaz jih poustim gor. Prelijemo z vodo in kakšnim decilitrom in pol olivnega olja, toliko da se komaj pokrije srdele. Dobro solimo in potresemo z grobo narezanimi par stroki česna in svežim peteršiljem. Lahko tudi črn poper in kapre po želji. Hitro prevremo toliko, da meso skoraj odstopi od kosti. Ribe preložimo na krožnik in preko prelijemo vodo in olje iz ponve. Ni potrebno preliti vse tekočine, je pa dobro poloviti vse olje in ga dodati še malo počez.
To ponavadi jemo za zajtrk in zraven v omakco pomakamo sveže pečen še topel bel kruh iz morskih pekarn. Za prste in krožnike oblizat. Alternativa srdelam so v dalmaciji gavuni in na splošno še sardoni ali inčuni. Samo srdela ga nekako zmaga. Enako se da naredit tudi večjo plavico recimo šnjura in skušo, samo tele male srdele ga za moje pojme zmagajo.
Dober tek!!!!
Vem, da je "le" srdela, samo meni je to top riba za konzumacijo na veliko načinov. Poleti je stalnica na žaru, zdaj pa tudi pozimi vedno večkrat. Torej pri tem receptu gre za kratko pokuhane srdele s česnom, peteršiljem in olivnim oljem (ampak NE tržaško omako). Ko bom naslednjič naredil prilimam slikco, recept je pa takle.
V ponev s pokrovom zložimo očiščene srdele z repi v sredino. Lahko so brez glav, ampak jaz jih poustim gor. Prelijemo z vodo in kakšnim decilitrom in pol olivnega olja, toliko da se komaj pokrije srdele. Dobro solimo in potresemo z grobo narezanimi par stroki česna in svežim peteršiljem. Lahko tudi črn poper in kapre po želji. Hitro prevremo toliko, da meso skoraj odstopi od kosti. Ribe preložimo na krožnik in preko prelijemo vodo in olje iz ponve. Ni potrebno preliti vse tekočine, je pa dobro poloviti vse olje in ga dodati še malo počez.
To ponavadi jemo za zajtrk in zraven v omakco pomakamo sveže pečen še topel bel kruh iz morskih pekarn. Za prste in krožnike oblizat. Alternativa srdelam so v dalmaciji gavuni in na splošno še sardoni ali inčuni. Samo srdela ga nekako zmaga. Enako se da naredit tudi večjo plavico recimo šnjura in skušo, samo tele male srdele ga za moje pojme zmagajo.
Dober tek!!!!
Fishing relaxes me. It is like yoga except I still get to kill something.
Re: Recepti
Zdej ste me pa najdl:) Pri naši bajti pa kuha dec, žena se ne spušča (boljš da ne) v te posle:) Pa bom prec ene par zadev pokazal:)
Enkrat sem v Osorju v za foro, da otrokom pokažem, kako se lovi hobotnica, vrgel raka s pomola v vodo... Saj ne, da bi mislil, da se bo kaj ujelo, se je:) Lepa hobica, slabe dve kile... Pa nekaj lignjev smo na panulo potegnili, pa je bilo dovolj za kosilce:) Hobo je treba malo pokuhat, preden gre v pekač. Jaz jo vržem v vodo z jušno zelenjavo in pustim ene pol ure vret. Potem pa skupaj z ligenjčki in krompirjem v keramično posodo in za ene pol urce v pečico...
Pa dobra malvazija zraven...
Enkrat sem v Osorju v za foro, da otrokom pokažem, kako se lovi hobotnica, vrgel raka s pomola v vodo... Saj ne, da bi mislil, da se bo kaj ujelo, se je:) Lepa hobica, slabe dve kile... Pa nekaj lignjev smo na panulo potegnili, pa je bilo dovolj za kosilce:) Hobo je treba malo pokuhat, preden gre v pekač. Jaz jo vržem v vodo z jušno zelenjavo in pustim ene pol ure vret. Potem pa skupaj z ligenjčki in krompirjem v keramično posodo in za ene pol urce v pečico...
Pa dobra malvazija zraven...
Re: Recepti
Riba s krompirjem iz pečice je pa tudi ena stalnica, ki se pri nas velikokrat zgodi:)
Jaz imam rad, da je krompir malo "oplemeniten" s kakšno olivo in kapro, pa s paradižnikom, papriko, uglavnem kakšna barvasta reč mora bit zraven. Sol, poper, veliko olivnega oljčka, pa ribo zraven.
Ribo vedno samo posolim in popopram, dobra sveža riba ne rabi ničesar drugega. In potem rata nekaj takega:
Branko;
Grba:
Zubi:
Jaz imam rad, da je krompir malo "oplemeniten" s kakšno olivo in kapro, pa s paradižnikom, papriko, uglavnem kakšna barvasta reč mora bit zraven. Sol, poper, veliko olivnega oljčka, pa ribo zraven.
Ribo vedno samo posolim in popopram, dobra sveža riba ne rabi ničesar drugega. In potem rata nekaj takega:
Branko;
Grba:
Zubi:
Re: Recepti
Da ne bi kdo mislil, da samo ribe jemo:) Včasih tudi pujsa. In ker sem za svojih 40 dobil Webra je blo treba vraga seveda takoj poskusit. Za štart filana prsa kralja kopenskih živali:)
in evo rezultata:
in evo rezultata: