Ligenj

Prostor za (morske) recepte naših forumašev
Uporabniški avatar
CBB
Prispevkov: 873
Pridružen: 04 Dec 2013, 16:28
Kraj: Horjul

Re: Ligenj

Odgovor Napisal/-a CBB » 04 Nov 2016, 17:05

dmihevc napisal/-a:e super, to sem hotel slišat :yeah: Se pravi frišnega na žar? Kako je pa s samo trdoto - čvrstostjo (so dokaj trdi kadar so sveži)?

Hvala :)
Ne, niso, daleč od tega. Trdi ratajo, ko jih prepečeš. Pravilo je, da je ligenj pečen, ko začne puščati tekočino. To velja za fritezo in za žar. Več kot bo spustil,tekočine, bolj bo žilav.

dmihevc
Prispevkov: 8
Pridružen: 06 Sep 2015, 18:31

Re: Ligenj

Odgovor Napisal/-a dmihevc » 04 Nov 2016, 17:54

CBB napisal/-a:
dmihevc napisal/-a:e super, to sem hotel slišat :yeah: Se pravi frišnega na žar? Kako je pa s samo trdoto - čvrstostjo (so dokaj trdi kadar so sveži)?

Hvala :)
Ne, niso, daleč od tega. Trdi ratajo, ko jih prepečeš. Pravilo je, da je ligenj pečen, ko začne puščati tekočino. To velja za fritezo in za žar. Več kot bo spustil,tekočine, bolj bo žilav.

Super hvala - bom poizkusil tako :) . Kako je pa z sipami, verjetno lahko na isti način?

Odgovori