Ligenj

Prostor za (morske) recepte naših forumašev
Orjak
Posts: 149
Joined: 07 Aug 2015, 00:24

Re: Ligenj

Post by Orjak »

Marko777 wrote: 22 Oct 2018, 15:57 Živ. Ima kdo kak res dober recept za ocvrte jadranjske lignje, pa da ni čista klasika:) Hvala!
Meni so všeč ocvrti lignji, povaljani v grobo mleti mešanici različnih vrst poprov. Odlična zadeva.
User avatar
SuperB
Posts: 164
Joined: 16 Oct 2017, 09:46

Re: Ligenj

Post by SuperB »

Jaz jih povaljam samo v koruzni moki.
-broken HART- episode 2.
Marko777
Posts: 16
Joined: 29 Nov 2016, 13:56

Re: Ligenj

Post by Marko777 »

Hvala! bom probal kar vse sčasoma, če jih bo le zadosti nalovljenih:)
User avatar
kula shaker
Posts: 146
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by kula shaker »

Za mene ena boljših priprav, lignji s krompirjem. V pekač damo narezane lignje, na tenko narezan krompir, česen, peteršilj, olivno olje, belo vino, sol in poper. Premešamo, pokrijemo s folijo, ter damo v pečico na 200 stopinj za dobro uro. Dober tek:
Image

Image
špeci
Posts: 476
Joined: 06 Mar 2013, 15:11

Re: Ligenj

Post by špeci »

Hvala, drugač dobro zgleda. :fish:
User avatar
kula shaker
Posts: 146
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by kula shaker »

Je tudi zelo okusno in zelo enostavno za pripravo. Recept sem pobral od prijatelja domačina na Krku.
dyn
Posts: 70
Joined: 13 Mar 2013, 22:16

Re: Ligenj

Post by dyn »

kula shaker wrote: 16 Nov 2020, 21:08 Za mene ena boljših priprav, lignji s krompirjem. V pekač damo narezane lignje, na tenko narezan krompir, česen, peteršilj, olivno olje, belo vino, sol in poper. Premešamo, pokrijemo s folijo, ter damo v pečico na 200 stopinj za dobro uro. Dober tek:
Image

Image
200 stopinj za dobro uro, ventilacija al brez? Nekam dosti se mi zdi...jaz delam okoli 40-45min.
spidx
Posts: 233
Joined: 27 Jan 2014, 10:13
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by spidx »

Moja da 200C, brez ventilacije v pokrito stekleno posodo za 1h... Je pa krompir narezan na debeleje.
User avatar
kula shaker
Posts: 146
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by kula shaker »

dyn wrote: 21 Nov 2020, 14:03200 stopinj za dobro uro, ventilacija al brez? Nekam dosti se mi zdi...jaz delam okoli 40-45min.
Z ventilacijo. Je pa ves čas pokrito s folijo.
User avatar
kula shaker
Posts: 146
Joined: 26 Sep 2017, 14:59
Location: Ljubljana

Re: Ligenj

Post by kula shaker »

Danes sem pa jadranske lignje na hitro ocvrl v svinjski masti in postregel s česnovo omako, ter kruhom. Ravno tako zelo dobro:
Image
Post Reply