Meni so všeč ocvrti lignji, povaljani v grobo mleti mešanici različnih vrst poprov. Odlična zadeva.
Ligenj
Re: Ligenj
Hvala! bom probal kar vse sčasoma, če jih bo le zadosti nalovljenih:)
- kula shaker
- Posts: 146
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
Re: Ligenj
Za mene ena boljših priprav, lignji s krompirjem. V pekač damo narezane lignje, na tenko narezan krompir, česen, peteršilj, olivno olje, belo vino, sol in poper. Premešamo, pokrijemo s folijo, ter damo v pečico na 200 stopinj za dobro uro. Dober tek:
- kula shaker
- Posts: 146
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
Re: Ligenj
Je tudi zelo okusno in zelo enostavno za pripravo. Recept sem pobral od prijatelja domačina na Krku.
Re: Ligenj
200 stopinj za dobro uro, ventilacija al brez? Nekam dosti se mi zdi...jaz delam okoli 40-45min.kula shaker wrote: ↑16 Nov 2020, 21:08 Za mene ena boljših priprav, lignji s krompirjem. V pekač damo narezane lignje, na tenko narezan krompir, česen, peteršilj, olivno olje, belo vino, sol in poper. Premešamo, pokrijemo s folijo, ter damo v pečico na 200 stopinj za dobro uro. Dober tek:
Re: Ligenj
Moja da 200C, brez ventilacije v pokrito stekleno posodo za 1h... Je pa krompir narezan na debeleje.
- kula shaker
- Posts: 146
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
- kula shaker
- Posts: 146
- Joined: 26 Sep 2017, 14:59
- Location: Ljubljana
Re: Ligenj
Danes sem pa jadranske lignje na hitro ocvrl v svinjski masti in postregel s česnovo omako, ter kruhom. Ravno tako zelo dobro: