Torila (brumi)

Plovec, A volo, Muharjenje in druge tehnike
Odgovori
Uporabniški avatar
izi3
Prispevkov: 165
Pridružen: 21 Jul 2013, 09:44
Kraj: Tržič

Torila (brumi)

Odgovor Napisal/-a izi3 » 15 Apr 2014, 17:24

Lep pozdrav, zanima me, če se kdo slučajno spozna na tale mix, ki je na slednji povezavi http://www.trofeja.si/ribiska-trgovina/ ... a-max-25kg , lansko leto mi je nek starejši gospod, ko smo lovili na Cresu podal malo zelo temno rjavega testa in je bilo noro, drugače je rekel, da je moko naročil prek spleta v Mariboru, Trofeja pa je trgovina ravno iz Maribora.Točno ne vem katera je ampak sem prebrskal čisto vse in je ta edini, ki se mi zdi smiseln za lov za na morju, saj je iz Tunine moke pa še čisto je temno rjav. Deloval pa je tako, ko si kroglico testa vrgel v morje, se je začel počasi razkrojevati v malo meglico in ribe so sekale, predvsem kakšne velike ušate. V Trofeji mi niso veliko pomagali. Zanima me glede na to da je iz tunine moke, ali bi imel več efekta na ribe; špar, ciplej, ušata...

Hvala vsem za kakršnkoli nasvet, saj se tako vseskozi učim skozi vaše izkušnje.
Lep pozdrav ;)

Uporabniški avatar
kr'en
The Boss
Prispevkov: 3159
Pridružen: 16 Feb 2008, 16:21
Kraj: Domžale

Re: Torila (brumi)

Odgovor Napisal/-a kr'en » 15 Apr 2014, 17:54

Si postal v napačno temo zato sem prispevek premaknil sem in iz njega kar ustvaril novo temo, ker je področje toril zanimivo, posebej za tiste ki lovijo na plovec.

Sedaj pa na topic;

Za lov na morju bi moralo načeloma delat vse kar je na ribji osnovi, torej tuna, squid, shellfish, crab... Če jim dodaš še malo svojih dodatkov (morda kaki mali peleti, na ribji osnovi seveda, salamura od slanih sardel itd, riban trdi sir, arome...) in jih s tem obogatiš je lahko učinek privabljanja še boljši oz bolj specifičen na posamezno ribo, ki bi jo rad privabil. Ne smeš pa z dodatki pretiravat, še posebej če so v obliki peletov, koščkov sardel ali česa takega, ker se ti lahko zgodi, da ribo nasitiš že s tem in ne bo več hotela prijemat.

Tole na tvojem linku bo pomojem kar primerna stvar. Edino malo draga je za moje pojme. Tule recimo je izbor vab, med njimi tudi praškastih, prav za lov na morju http://www.trofeja.si/ribiska-trgovina/ ... e-za-morje

Uporabniški avatar
izi3
Prispevkov: 165
Pridružen: 21 Jul 2013, 09:44
Kraj: Tržič

Re: Torila (brumi)

Odgovor Napisal/-a izi3 » 15 Apr 2014, 18:02

Najlepša hvala, se opravičujem, ker nisem dal topica, tam kamor spada, vendar nisem našel nobene ustrezne teme.

Uporabniški avatar
izi3
Prispevkov: 165
Pridružen: 21 Jul 2013, 09:44
Kraj: Tržič

Re: Torila (brumi)

Odgovor Napisal/-a izi3 » 15 Apr 2014, 18:32

Zdi se mi, da je tale stvar res še najbolj primerna, glede na nasvet, pa še cenejša je...http://www.trofeja.si/ribiska-trgovina/ ... ardina-2kg.

vstante
Prispevkov: 10
Pridružen: 28 Avg 2013, 18:06

Re: Torila (brumi)

Odgovor Napisal/-a vstante » 12 Sep 2014, 23:33

Pa komu res preizkušeno delujejo peleti in kupljen brum na morju?

Letos sem imel s sabo 25kg peletov. Prihranjevanje z njimi, v kombinaciji s kruhom in brez, ni obrodilo omembe vrednih sadov.

Popolnoma druga zgodba pa so bili ostanki očiščenih lignjev, mletih sardel, stolčenih ježev in školjk.


Drugič bom za ta denar kupil sardele

lp

spidx
Prispevkov: 139
Pridružen: 27 Jan 2014, 10:13
Kraj: Ljubljana

Re: Torila (brumi)

Odgovor Napisal/-a spidx » 13 Sep 2014, 21:35

Jaz sem ravno zadnjič poizkusil tole http://www.trofeja.si/ribiska-trgovina/ ... ligenj-1kg ... Moram reči, da je zadeva vsekakor zanimiva za ribe, vendar sem imel težave z ohranjanjem hrane na trnku. Mešal sem jo z vodo in kruhom, vendar je ob vsakem tresljaju plovca, riba uspela vabo sneti z trnka. :rofl: Za brumat, bi ti raje priporočal suho hrano, za na trnek, so pa razni črvi in mehkužci itak zakon vaba. :yeah:

Odgovori