Stran 1 od 15

Shore Jigi

Objavljeno: 26 Dec 2011, 07:58
Napisal/-a kr'en
Jolly napisal/-a: za ceneje skos pridt so pa se vedno najboljse zlice in casting jigi, slednji so prakticno tako lovni kot bilokateri vobler, toliko v vednost, le problem je da pri nas niso nevem kako zastopani in je pac potreba po narocanju z tujine, skoda res, v pravem ribicu so vcasih imeli Yozurijeve in so bili res bomba.
Jolly, a to so te jigi, ki jih prodaja Daniel http://www.morski-ribolov.net/forum/vie ... f=16&t=393 ?

Re: Sebile

Objavljeno: 26 Dec 2011, 08:54
Napisal/-a tinker
@Jolly - letos bom dal casting jigom prvič velik pomen in jih postavil ob bok Duplexom pri spinu na plavo ribo, Shaut Dangan, Yozuri Metallic Sardine in Maria Mucho Lucir so prvi izbor. Vendar o tem bomo še obširno govorili v novi temi, ki jo bom(o) odprli za casting jige. Na casting jig se da ujet čisto vsako predatorsko ribo...od pirke do tune.

Monarch Heps 6, 9 in 12 je narejen za brancina. Ne bi bilo švoh ga sprobat, če jih kdo uspe dobit v Škorpijonu ZG.

shore

Objavljeno: 26 Dec 2011, 09:23
Napisal/-a Daniel R
tinker napisal/-a:Monarch Heps 6, 9 in 12 je narejen za brancina. Ne bi bilo švoh ga sprobat, če jih kdo uspe dobit v Škorpijonu ZG.
Heps dela MONARCH DOK, ne Monarch. To sta dve različne firme.

Re: Sebile

Objavljeno: 26 Dec 2011, 10:17
Napisal/-a Jolly
kr'en napisal/-a:Jolly, a to so te jigi, ki jih prodaja Daniel http://www.morski-ribolov.net/forum/vie ... f=16&t=393 ?
Ne nism teh sprobaval, a tudi te mi delujejo vredu, sicer te bojo imeli bolj hitro ozko akcijo po tem kako izgledajo, tisti "moji" (metallic sardin) so pa imeli bolj sirok lok gibanja zadka.
Apil teh jigov je ravno v tem da naceloma vibrirajo in to kar mocno, ob enem pa toliko bliskajo kot zlice in lahko jih vodis v katerem koli sloju vode.

Re: Sebile

Objavljeno: 26 Dec 2011, 17:38
Napisal/-a Daniel R
Shore Jigging zgleda taka obetavna tehnika, samo ko začnš kupovati opremo zanjo...Spet posebej palica, rola, pletenica in vabe. Stroški gredo brez problema v par stotin evrov. Če bi lahko sprobal tehniko z pravo opremo in bi bil za ziher, da bi jaz lahko na to lovil bi še šlo, tako pa cincam, če nebi rajši počakal par mesecev, pa bi potem nabavljal. Samo pa zgledaš ful zajeban, ko trzaš, jerkaš in vlečeš, ko da treniraš mišice 8-)
Če nič drugega, pustiš liste s ceno na opremi, bodo ziher vsi ki bodo prišli zraven dol padli :omfg:

Re: Sebile

Objavljeno: 26 Dec 2011, 19:26
Napisal/-a Jolly
Ah ni potrebe po tem, saj tu ni govora o tistem pravem shore jigingu, tu je govora do tam nekej 30g max jigih, povprecje pa nekej 15-20g, kar je pa vodljivo z normalno spin palico (sam sm uporabljal 20-50 ter 30-80g) in gre brez problema, saj ne jigas ravno ampak bolj spinas in tvicas. ;)

Re: Sebile

Objavljeno: 26 Dec 2011, 21:12
Napisal/-a Daniel R
V mojem primeru je bilo govora o shore jiggingu, ker zakaj bi nekaj počel napol 8-) Ne, sej ne, samo se mi zdi bolj preprosta tehnika, kot navaden spin. Postaviš se nekam, kjer je dosti velika globina in mečeš; ni tistega iskanja mikrolokacij, pa prave vabe, pa biti ob pravem času na pravem mestu, pa biti ob pravi luni...Zdi se mi, da bi bilo precej bol preprosto. Samo tak je pač vtis, zato pa bi rad najprej probal, da vidim kako je to v resnici.

Re: Sebile

Objavljeno: 26 Dec 2011, 21:34
Napisal/-a tinker
Tudi jaz nisem mislil na shore jigging (http://www.youtube.com/watch?v=JU2n3_9xVew), ampak na obični spin s casting jigi - tež tako kot je jolly povedal, ponavadi obično hitro navijanje s tvičanjem. Tako zelo uspešno lovijo palamide/luce/lokarde npr. Letečo plavo ribo.

Shore

Objavljeno: 26 Dec 2011, 21:49
Napisal/-a Daniel R
Kdo pa ima te uspehe pri ribolovu?

Re: Sebile

Objavljeno: 26 Dec 2011, 22:08
Napisal/-a tinker
Albacore je na DTD papaline lovil zelo uspešno lampuge s čolna, Stefano Corsi palamide na Pagu na Mucho Lucir...

Casting jig ima npr. 20-30g, leti ohoho daleč in stane 9 eu.
npr.
http://www.ebay.com/itm/SHOUT-DANGAN-LI ... 5192182b55

Nekje sem bral test od Savagear Pencil - so jih ful pohvalili
http://www.blinkersport.si/index.php?st ... rodid=3212


Skratka, zadevi bo treba dat priložnost in tudi na področju casting jigov je eno ogromno morje japoncev - npr. Viva jigi, ki jih študira jolly :fish: