Manufaktura :)

Oprema, vabe, tehnika lova
Odgovori
Tarzan
Prispevkov: 40
Pridružen: 03 Dec 2015, 19:24

Manufaktura :)

Odgovor Napisal/-a Tarzan » 02 Mar 2016, 21:11

Nabavil sem apr plastik fantastik kitajskih egijev z LED diodo. Zadeva sveti tako močno, da hudiča vidiš tudi če vržeš kolikor daleč nese in se potopi skoraj na dno. Pri testiranju ni nihče zahaklal nič, ampak za to svetleče čudo je kolega rekel, da misli, da ga je ligenj povohal. Lahko je pa tudi da je on povohal dno. :)

V glavnem, kratka zgodba, še skrajšana.... kitajski jajc je nehal svetit po max pol ure namakanja v slanici in po dveh dneh je bila znotraj plastika polna rje. Pričakovan rezultat ampak sem bil vseeno rahlo razočaran. Ker je dež in lignja že en čas ni noben videl razen v ribarnici, sem to puščo za v smeti "lepo" odprl (v bistvu strl plastični oklep), potegnil vso elektroniko ven in znotraj, kjer so bile baterije, izdolbel prekat, da sem še malo povečal votlino čez praktično celoten egi.

Ker je izgubila nekaj na teži in sem imel v mislih da svetlečo prosojno in neatraktivno vabo predrugačim v glasno zverino, ki bi jo še sam zgrabil, če bi bil imel lovke, sem vanjo vtaknil tri kroglice svinca. Ker sem se bolj igral, kot kaj drugega, nisem ne testiral, kako hitro se potaplja, še manj, da bi kaj uporabljal tehtnico. Na oko sem odmeril, dodatno po-okroglil svince in jih zaprl v prej izdelano "komoro".

Ko sem ga zlepil skupaj, se je že lepo slišalo, kako prijazno ropota. :D Upam, da bo efekt enak kot pri voblerjih, da bo letel dlje, kot bi mu drugače sama teža egija dovoljevala. No, potem sem spet eksperimentiral in dobil fluorescenčno zeleno barvo, s katero sem ribi prebarval hrbet. Če bi bil še bolj igriv, bi narisal še kak vzorec, ampak nisem bil in dvomim da bom. ČE bo tole kaj ujelo (ali vsaj sprovociralo kak trzljaj zainteresiranega glavonožca), potem bom predelal vse elekro-egije. Naslednji bo definitivno fluorescenčno oranžen.

Aja, še to. Iz prozorne plastike z rumenim hrbtom je nastal aluminjasto svetleč ribon z zelenim hrbtom. Definitivno bi sam raje ugriznil v predelavo. :bwahaha:

Pa še sliko za posladek.
Slika
Nazadnje spremenil Tarzan, dne 04 Mar 2016, 12:38, skupaj popravljeno 2 krat.

kogi
Prispevkov: 9
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:26

Re: Manufaktura :)

Odgovor Napisal/-a kogi » 04 Mar 2016, 12:19

Bravo za predelavo !!!

Javi če bo kaj uspeha.

Odgovori