Twin Power SW 4000 XG

Podforum o posameznih rolah s katerimi imamo osebne ribolovne izkušnje.
Odgovori
Uporabniški avatar
tinker
Prispevkov: 3717
Pridružen: 10 Jun 2008, 14:24

Twin Power SW 4000 XG

Odgovor Napisal/-a tinker » 09 Sep 2019, 13:24

Moje vobče navdušenje nad Twin Power XD serije, ki sem ga nabavil poleti 2017, je bilo vodilo v edino logičen nakup, ki mi bo pokrival potrebe v naslednji ribiški desetletki in to v mojem najljubšem ribiškem segmentu - medium spin/LSJ.
Po nakupu TP XD sem kmalu spoznal, da bi ta zaradi svoje "nežnejše" konstrukcije precej trpel pri gonjenju 30/40g jigov v polglobini do 30m. TP XD je pač čistokrvna spin rola, jig ji pa po mojem mnenju ne diši najbolje (sam lovim z njo <22g jigi). Že takrat sem se odločil, da si bom nekoč nabavil TP SW serije, vmesno obdobje pa pokrival s Biomasterjem SW 4000xg. Nakup sem končno izvedel letos poleti.

Slika
TP SW vs. TP XD - oba size 4000

Twin Power SW je fantastična heavy spin rola namenjena morskemu vijačenju na (težje) ribe. Sama konstrukcija je kovinska (prešan aluminij Hagane), masivna, izredno toga in seveda brez kakršnekoli lufta kjerkoli. Vrti se zelo smooth in v rokah daje občutek moči in togosti. Kapaciteta role je precejšnja (320m 1.5 PE) kar pomeni, da ji tudi kakšen boat casting na oborito pelagično ribo ni tuj (npr. 10kg luci, mahi mahi...). V primerjavi s TP XD se te "masivnosti in togosti" takoj vidijo in občutijo (-> 355g SW vs. 290g XD). Hitrost prenosa imata obe isti in je 1:6.2. Rola z lahkoto obladuje 40g jige in se ji to pri delu sploh ne pozna. S tem, da je občutek vodenja voblerjev še vedno natančen.

Pozitivne stvari:
1. Izjemna togost, rola je kompakt 100%, ni makac levo-desno.
2. Kvaliteta izdelave.
3. Hagane gear/body...hladno prešan aluminij. Zadeva je zgleda kar vzdržljiva.
4. Miren tek in občutek moči na ročici.
5. Avtomatski bail (katerih se načeloma otepam zaradi samozapiranja med mojimi nenatančnimi meti), ki deluje perfektno.
6. Rola za 10 let ob nekem normalnem vzdrževanju.

Potencialno negativne stvari:
Zaenkrat nisem našel nobene (cca 10 ribolovov, par lampuga drilov).

Slika

Slika
rola je Made in Japan

Rola za licelovce, mahi, palamido in lucolovce ter za vse LSJ vragolije. Idealen setup palica ranga 2.90m, cw 20-60g + TP SW 4000 XG.

Uporabniški avatar
febola
Prispevkov: 602
Pridružen: 20 Jul 2012, 16:01

Re: Twin Power SW 4000 XG

Odgovor Napisal/-a febola » 11 Sep 2019, 09:47

Zelo zanimiva rolca. Tudi mene je že zamikala da bi jo zamenjal za biomastra sw. Po 6/7 letih uporabe deluje še vedno impresivno. Nikol nobenga servisa, samo redno vzdrževanje in vsa leta samo jigging.
Zato ker je bio tako dober in vem da si ga tudi ti uporabljal me zanima tvoja primerjava. Je vredna finančna razlika med bio sw in tp sw (do da je tp sw dober ni dvoma)?

Uporabniški avatar
tinker
Prispevkov: 3717
Pridružen: 10 Jun 2008, 14:24

Re: Twin Power SW 4000 XG

Odgovor Napisal/-a tinker » 11 Sep 2019, 13:24

febola napisal/-a:
11 Sep 2019, 09:47
Zato ker je bio tako dober in vem da si ga tudi ti uporabljal me zanima tvoja primerjava. Je vredna finančna razlika med bio sw in tp sw (to da je tp sw dober ni dvoma)?
Biomaster je odlična rola. To je dejstvo. Vrhunska klasa morske spin role !!!

Razlike ? (govorim za role size 4000)
TP SW je na občutku kompaktnejši, masivnejši, tudi večji ter težji (=isti size). Če pustimo ob strani čiste tehnične specifikacije obeh rol je zadeva taka - Biomaster je klasična sw spin rola vrhunske klase, TP SW pa je to in še rang več - krepko sega že v segment jigging rol. Kar se verjetno pozna na dolgi rok in po letih uporabe. Je pa še en detajl, ki je meni osebno zelo pomemben - namreč, preklop baila pri Biomasterju ni tako natančno balansiran kot pri TP. Posledično se mi je pri Bio med metom parkrat zaprl in sem vedno izgubil precej drage voblerje. Pri TP tega ni, pa sem se prav trudil grdo in šlampast met nalagat.

Biomaster SW je za nekoga, ki bi rad odlično in trpežno spin rolo tudi za kak nenačrtovan kolateralni ulov.... Da je temu tako, priča npr. tudi moj zubo iz Bakarca lani...TP SW je vse to, pa še črtico višje po zaupanju v rolo. Pa v upanju, da se mi kdaj nanj zalomi kaka 5kg beštija....pri Bio bi lahko bil že problem.
(ne mislim na brancina)

Odgovori