Shimano Stradic 4000 FJ

Podforum o posameznih rolah s katerimi imamo osebne ribolovne izkušnje.
Odgovori
Uporabniški avatar
tinker
Prispevkov: 3717
Pridružen: 10 Jun 2008, 14:24

Shimano Stradic 4000 FJ

Odgovor Napisal/-a tinker » 30 Jun 2015, 13:21

Stradica sem si nabavil za seaspin in LSJ. Z njim sem opravil ca 10 ribolovov in moram reči, da zelo solidno opravlja svojo nalogo.

Slika

drag 9 kg, teža 306 g, ratio 6.2:1


Rola spada nekje v nižji srednji razred cenovne ponudbe Shimanovih rol (rang 150 eur). Njen osnovi namen je seapin in to v malo bolj kompaktni/trši obliki zlorabljanja (tako pravijo internet review-i). Prvi vtis role vzete iz škatle je njena majhnost, prva misel pa je bila, da mi bo rola podbacila za moj osnovni namen. Vendar sta bila to k sreči le privi vtis :rofl: in prva misel. Že prvi ribolov mi je rola dokazala, da je vredna vsakega eura.

Pozitivne stvari:
1. Ugodno razmerje kvaliteta/cena
2. Kompaktna in toga konstrukcija, kovinsko ohišje, "thread in" navitje ročke
3. Aero wrap zlaganje - nobenih težav s feclanjem, tudi v ekstremno vetrovnih razmerah, pri nič previdnosti pri navijanju špage

Negativne stvari:
1. Edina resna stvar, ki me je rahlo motila je bil luft v gumbu ročke, pa je zadevo hitro porihtal Zmešan z menjavo podložk.
2. Majhna teža role, s svojimi 306g je mogoče celo prelahka za uravnotežit palico ranga lovina 2-3 kg. To so palice s do CW 60g izmeta, te pa so že lahko pretežke za tako rolo. Po mojem okusu, bi bilo kakih 350g idealno. Kompaktnost in moč role je višja od performansa palic za role takih gramaž.

Stradic 4000 FJ je odlična seapsin rola za malo težje obalno varaličarjenje (brancin - palamida), za metanje vsakovrstnih vab in tudi casting jigov do 40g. Pri opredelitvi "težje" mislim predvsem na varaličarjenje, ko se ribič spravi na oborito lovino ranga 2-3kg.

Nanjo imam navitih 300m Duel Hardcore X8 špage PE 1.5, prava kombinacija !

Priporočam jo vsem tistim, ki bi si radi nabavili preiskušeno in kvalitetno rolo, pa ne bi radi kupili Biomasterja ali kakega Blast-a.

Odgovori