Na tole rolo sem na letel na fb-ju, ko jo je Dennis Verreent pohvalil kot odlično low budget rolo-in ravno to mi je dalo mislit...fantina lovi s Shimano stellami & Daiwa dogfight rolami in on pohvali neko rolo za 100 €.
Sem si mislu, dobi sponzorsko ogromno materjala in med tem se je znajdla tale rola. Ampak, ker je dečko uveljavljen v fišing sceni si nebi šel blatil imena in hvalit slabo robo. Naročim zadevo in veselje ob odpiranju paketa nepopisno (še posebaj zato, ker je prišla isti dan, ko se je šlo na vikend fišing)

WFT Pro Salt 6000- prenos 1:4.9, na obrat navije 90cm, 8kg carbontex zavora, 540g teže, 10 ležajev, kapaciteta nekje PE3.5 300m
Rola je cela kovinska, kar je za ta cenovni rang pravo čudo. Res kompaktno narejena, daje tisti pravi občutek v roki. Osovina role je masivna in ni šans, da se zvije.
Ročaj se privijači v body in nima nobenega lufta. Res pa je da je nekje slabe 0.2 mm lufta na eva knobu. Ampak nobene panike, zadevo se bo rešilo s podložko.
Špula ima v sredi gumijasto prevleko, da se pletenica lepo vleže in ni potrebno podkladati z najlonom.

In seveda kar je najbolj pomembno, v 30h+ ribolova ni bilo enega samega wind knot-a, pa je pihal močan veter.
Uporabljam jo za SJ, vabe ki jih mečem so ranga 40-100g, rola se obnaša suvereno in ni pokazala nobene slabosti. Pa lahko rečem, da sem se na trenutke prav izživljal. Pravi delovni stroj.
Pro Salt mi služi odlično, upam, da bo čez eno leto v podobnem oziroma istem stanju. Kako se obnaša s težjo ribo pa povem, ko kaj priplava mimo

Upam, da se s tem stavkom nobenemu ne zamerim

LP
Lp