Slike vab

Veliki morski črv, Bibi, srdela, ligenj,...
lojz
Prispevkov: 112
Pridružen: 18 Maj 2008, 10:19

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a lojz » 21 Mar 2011, 07:40

Ali si prej izcedil tekočino? Kako?
Lojz

Uporabniški avatar
kr'en
The Boss
Prispevkov: 2916
Pridružen: 16 Feb 2008, 17:21
Kraj: Domžale

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a kr'en » 21 Mar 2011, 07:51

Ni bilo kaj dosti tekočine, jo je sol popila.

Razen če misliš tekočino iz bibijev? Moji so bili že crknjeni in zato niso imeli kaj dosti tekočine. Če bi dajal še žive bi najbrž res prej tekočino izcedil.

lojz
Prispevkov: 112
Pridružen: 18 Maj 2008, 10:19

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a lojz » 21 Mar 2011, 09:15

Čudi me, da jih je Lucky78 tako pripravljal in ,da potem nebi bili uporabni.Lahko bi nam kaj več povedal Lucky78,vendar se dolgo nič ne javi.Škoda njegove izkušnje so zlata vredne!
Lojz

Uporabniški avatar
kr'en
The Boss
Prispevkov: 2916
Pridružen: 16 Feb 2008, 17:21
Kraj: Domžale

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a kr'en » 21 Mar 2011, 10:39

Najbrž sem jaz naredil kje napako.

Uporabniški avatar
Anze
Prispevkov: 130
Pridružen: 04 Avg 2010, 18:07
Kraj: Krško

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a Anze » 26 Sep 2012, 16:02

Nasoliš jih zmerno, vsakega posebej zavijes v papirnato brisaco, vse skupaj v posodo in v skrinjo. Tako se ti ne bojo sprijel in ohranili bojo nekaj tekočine. Nekako tako kot lahko kupiš francoske, samo da tam je spužva namesto papirja.

Uporabniški avatar
albacore
Diplomirani lignjelovec
Prispevkov: 884
Pridružen: 26 Avg 2012, 10:38
Kraj: Umag - Portorož

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a albacore » 26 Sep 2012, 18:46

Jaz jih zamrznem žive v morski vodi ali posoljeni. Žive bibije, ki jih ne boš več porabil daš v stekleničko zale, cocacole...., fante, ki jo prej napolniš z morsko vodo ( ne do vrha ) ali posoliš. Skupaj dam nekje 4 kom. tako da imam rezervo, če kdaj ne dobim živih ali če jih imam premalo. Ko se odtalijo so trši kakor zamrznjeni direkt brez vode in jim ostane tudi nekaj tekočine, ki privablja orade. Potem jih nataknem cele ali odrežem spredaj in zadaj bibi ter nato prerežem po dolžini, jih očistim ter obrnjene položene na iglo ( lažje kot direktno na predvrvico ) namotam z elastičnim cvirnom ( tako pripravim tudi živega, ki ga želim vreči zelo daleč in na zelo kratki predvrvici ). Italijani uporabljajo še 1 sistem, ki ga nisem še probal in to je da si napravijo raztopino iz soli v vodi. Torej natočijo vodo ( nekateri celo prekuhajo, najbrž da kdo tudi destilirano ) v stekleničko ter dodajajo sol. Ko se sol neha topit in se začne nabirati na dnu stekleničke dodajo nekaj bibijev in v zmrzovalnik. Ker je zelo dosti soli v steklenički ta ne zmrzne ......

http://www.youtube.com/watch?v=Bpl444ec6QY

http://www.youtube.com/watch?v=Ask2iwdf ... re=related
.......... LP
Slika

Komarčeroso
Prispevkov: 74
Pridružen: 13 Sep 2012, 17:59

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a Komarčeroso » 16 Okt 2012, 18:11

Bolj ko je raznolika vaba, večje šanse mamo :D

Slika

Komarčeroso
Prispevkov: 74
Pridružen: 13 Sep 2012, 17:59

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a Komarčeroso » 25 Okt 2012, 16:24

Top of the top!!! :D


Slika

Uporabniški avatar
proton
Prispevkov: 626
Pridružen: 05 Avg 2008, 10:01

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a proton » 25 Okt 2012, 21:47

Če je riba kje v bližini, potem je res top :yeah:

krapar
Prispevkov: 64
Pridružen: 07 Jun 2013, 11:36

Re: Slike vab

Odgovor Napisal/-a krapar » 09 Jun 2013, 21:52

Komarčeroso napisal/-a:Bolj ko je raznolika vaba, večje šanse mamo :D

Slika

a tisti polži so volek? Pa ali ga je težko najti
se opravičujem za morebitno nejasnost ali slovnične napak!
hvala za razumevanje!
uspešen prijem želim
lp krapar

Odgovori