Konzerviran bibi

Veliki morski črv, Bibi, srdela, ligenj,...
miran
Prispevkov: 379
Pridružen: 29 Jun 2011, 10:27
Kraj: Maribor

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a miran » 01 Okt 2013, 08:37

POTAPI napisal/-a:Bibija še nisem videl v živo in me zanima je razlika naprimer kot pri modnu
V kakšnem smislu zdaj ti to misliš? Bibi je malenkost večji. :bwahaha:

POTAPI
Prispevkov: 392
Pridružen: 19 Sep 2011, 17:20

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a POTAPI » 01 Okt 2013, 10:37

:slin: saj veš kaj mislim kako prepoznam kje ima rit kje pa glavo

Bobr
Prispevkov: 473
Pridružen: 16 Avg 2011, 11:20

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a Bobr » 01 Okt 2013, 10:58

Potapi pa je res tako težko odpret googel in vtipkati - Montaža bibi-ja ??? :ojej: :hrmf:
http://lmgtfy.com/?q=Monta%C5%BEa+bibija

Če še negre, vklopiš slike
https://www.google.com/search?pws=0&q=M ... AC#imgdii=_

No zdaj bo pa čisto enostavno da ne bo treba primerjav z .... :yeah:

Uporabniški avatar
zmešan
Prispevkov: 1563
Pridružen: 26 Nov 2012, 20:50
Kraj: litija -zg.jarše

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a zmešan » 01 Okt 2013, 10:59

glava je odebeljena.
Don't drink water,because fish fuck in it.

POTAPI
Prispevkov: 392
Pridružen: 19 Sep 2011, 17:20

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a POTAPI » 01 Okt 2013, 11:07

Hvala da ste me poučili :) l.p.

firbc
Prispevkov: 60
Pridružen: 21 Apr 2013, 10:12
Kraj: Ljubljana

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a firbc » 02 Okt 2013, 12:22

Zanima me kaj delam narobe, da ko prebadam živega bibija (francoski) z iglo za montažo na trnk, mi skoraj vedno spusti vso tekočino. Obstaja kakšen trik? A je sploh smisel skozi francoskega, ki je relativno majhen, peljat cel trnek ... včasih zgleda to ko en masaker?

Uporabniški avatar
kr'en
The Boss
Prispevkov: 2918
Pridružen: 16 Feb 2008, 17:21
Kraj: Domžale

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a kr'en » 02 Okt 2013, 13:05

Ja, žive bibije je treba previdno natikat, da ne izpustijo tekočine. Mogoče imaš predebelo in premalo ostro iglo. Probaj z več različnimi iglami. :unsure:

Komarčeroso
Prispevkov: 74
Pridružen: 13 Sep 2012, 17:59

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a Komarčeroso » 03 Okt 2013, 20:34

firbc napisal/-a:Zanima me kaj delam narobe, da ko prebadam živega bibija (francoski) z iglo za montažo na trnk, mi skoraj vedno spusti vso tekočino. Obstaja kakšen trik? A je sploh smisel skozi francoskega, ki je relativno majhen, peljat cel trnek ... včasih zgleda to ko en masaker?
Probaj vse skupaj narediti čim hitreje..prebodi previdno pol pa sam na hitro in s silo potegn čez. če ti skoraj vedno spusti nimaš kej za zgubit.

Uporabniški avatar
zacetnik
Prispevkov: 155
Pridružen: 17 Jul 2012, 19:10

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a zacetnik » 27 Maj 2014, 20:21

tisti posušeni črvi naj ne bi bili ok, kaj pa tole
je probal kdo tele vabe, dela drobiž:

Morski Črvi Coreano Antiche Pasture 20g

Bibi Antiche Pasture 5pcs

Gamberi - Kozice Antiche Pasture 30g

Hrana za morje Fishforever Super pastela 185g


lp
Teach a man to fish and he will fish forever

Uporabniški avatar
albacore
Diplomirani lignjelovec
Prispevkov: 885
Pridružen: 26 Avg 2012, 10:38
Kraj: Umag - Portorož

Re: Konzerviran bibi

Odgovor Napisal/-a albacore » 28 Maj 2014, 09:50

Nisem uporabljal teh vab, lahko pa ti povem da na bibi, ki ga sam spravim lovim vse kakor na svežega ( flaška od 2 dcl, noter dam vodo cca 1/2 flaške, grobo morsko sol cca 10-12 malih žličk ali toliko da se sol ne topi več ( dobro pretresem ), ker je prenasičena v vodi. Noter dam nato 2-3 bibija najbolje svežega ali stare 1-2 dni vendar morajo biti živi brez da izpustijo svoj sok. Flaško zaprem in jo dam v zmrzovalnik ( če je dober zmrzovalnik voda zmrzne drugače pa ne ). Ko tak bibi odtališ na terenu je lepo trd in tudi se zelo hitro odtali zaradi soli. V morju še malo otrdi. Ponavljam še enkrat bibi mora biti živ in ne crknjen drugače je meso mlohavo ....

ps. probal 1x posušene bibije, ki jih moraš namočit v vodi in ti ne veljajo nič
.......... LP
Slika

Odgovori