SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Uporabniški avatar
srkarbun
Prispevkov: 4
Pridružen: 27 Jan 2018, 15:19
Kontakt:

SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a srkarbun » 28 Jan 2018, 21:24

SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ONLINE

Kolege ribolovci, svoje sportske ribolovne dozvole za ribolov na moru možete naručiti online na web adresi našeg kluba:

https://www.srk-arbun.hr

Imajte na umu da godišnje dozvole možete dobiti samo do 01.03.2018., nakon toga ćete moći dobiti samo skupe dnevne i višednevne dozvole.

Sportska dozvola vrijedi za čitav morski ribolovni teritorij hrvatskog Jadrana osim područja pod posebnom zaštitom (NP, PP...).

Nakon narudžbe sustav na Vaš upisani e-mail šalje automatsku poruku o primljenoj narudžbi. Ako niste primili email znači da niste potvrdili narudžbu ili ste krivo upisali svoj email.

Nakon što se narudžba odobri, izrađuje se dozvola, šalje pdf kopija dozvole na mail i na Vašu upisanu adresu dobivate plastificiranu člansku iskaznicu sa podatcima i brojevima dozvole i članstva.

U slučaju poteškoća prilikom narudžbi molimo da nas kontaktirate na e-mail: uprava@srk-arbun.hr

Skrećemo Vam pažnju na novi Zakon o morskom ribarstvu (NN 62/2017) i Pravilnik o sportskom i rekreacijskom ribolovu (NN 122/2017).
ZAKON: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... _1429.html
PRAVILNIK: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... _2785.html

Potrebni podaci za kupnju dozvole:
 • Ime i prezime
 • Email adresa
 • Telefon/Mobitel
 • Adresa i kućni broj
 • Poštanski broj
 • Grad/mjesto
 • Država
 • Datum rođenja
 • Državljanstvo
 • Naziv PU koja je izdala osobnu kartu
 • Broj osobne iskaznice
 • OIB (davčna številka)
 • Kopija ili fotografija osobne iskaznice ili putovnice
 • Za umirovljenike i HRVI obavezna potvrda o statusu (kopija ili fotografija).

Email adresa za slanje kopija ili fotografija dokumenata: dozvole@srk-arbun.hr

Pravo na kupnju godišnje dozvole imaju i strani državljani.
Strani državljani status umirovljenika dokazuju dokumentom koji mora biti preveden na hrvatski i ovjeren.

Za Vaše pogreške u narudžbi preko naših internetskih stranica ne snosimo odgovornost. Popunjavanjem obrasca pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujete da su uneseni podaci točni i istiniti. Ukoliko podatci koje unosite u formular nisu točni i istiniti smatra se da se ribolov obavlja bez dozvole.

Podaci za uplatu:
Sportski ribolovni klub Arbun
Obala Franje Tuđmana 7
22 000 Šibenik
Hrvatska

Račun otvoren kod Erste & Steiermärkische Bank d.d.
IBAN: HR5824020061100593770

Poziv na broj: OIB (davčna številka)
Svrha uplate: Ime i prezime, dozvola i članarine za 2018.

------------------------
VAŽNO!!
Ako plaćate iz inozemstva (EU), molimo da iznos dozvole uvećate za 50.00 KN (~8.00 € / https://www.erstebank.hr/hr/tecajna-lista) zbog troškova obrade naše banke za SEPA inozemne uplate. U protivnom, nećemo biti u mogućnosti napraviti Vašu dozvolu.
------------------------


Napomene:

1. Osobe od 14-18 godina smatraju se juniorima
2. Broj godina računa se na način da se određuje prema godinama koje osoba puni u kalendarskoj godini (primjer: ako je osoba rođena 15.12.2000., te u 2018. godini puni 18 godina tretira se kao senior).
3. Klubovi su dužni čuvati kopije (preslike) dokumenata te s toga osobe koje naručuju/kupuju dozvolu moraju priložiti kopiju ili scan osobne iskaznice i dokumenta kojim se dokazuje status (umirovljenici, HRVI), bez obzira da li su iste predali prošlih godina kad su uzimali dozvole.
4. Osobe koje naručuju dozvole putem interneta OBAVEZNO moraju dostaviti presliku osobne iskaznice (s obje strane) i eventualnu presliku dokaza statusa.
5. Po uplati, potrebno je dostaviti kopiju dokaza o uplati, a potvrda o kupnji dozvole će biti dostavljena na email adresu koju ste upisali u formular prilikom narudžbe iste.
6. Članska iskaznica SRK ARBUN biti će dostavljena na adresu koju ste upisali u formular prilikom narudžbe.
7. Uz dodatne dozvole za parangal, vršu, osti, umjetnu rasvjetu i lov velike ribe potrebno je dostaviti i registraciju plovila (minimalno 1 do maksimalno 3 plovila).
8. SRK ARBUN prodaje isključivo godišnje, dnevne i višednevne dozvole za sportski ribolov.
9. Pravilnik o sportskom i rekreacijskom ribolovu ("Narodne novine" 122/2017) ovlaštenicima dozvola za sportski ribolov propisuje korištenje udičarskih alata i podvodne puške, a uz dodatne (posebne) dozvole parangala, vrše, ostiju i umjetne rasvjete, te lov na veliku ribu.
10. Posebne dozvole plaćaju se dodatno i isključivo uz prethodno kupljenu godišnju sportsku dozvolu


Email adresa za slanje dokumenata je: dozvole@srk-arbun.hr

Što dobivam prilikom kupnje dozvole kod SRK "Arbun"
Nakon što svi preduvijeti za izdavanje dozvole budu osigurani, Uprava kluba naručuje dozvolu u Vaše ime, emailom šalje potvrdu o kupljenoj dozvoli te na Vašu adresu u roku 7 radnih dana šalje u tiskanom i plastificiranom obliku člansku iskaznicu SRK "ARBUN".

Kupovinom dozvole u SRK "ARBUN" postajete klupskim članom sa iskaznicom koja sadrži:
- Logotip
- Puni naziv kluba
- Naziv iskaznice i godinu članstva
- Vaše ime i prezime
- Broj sportske dozvole koju kupujete
- Broj članske iskaznice Saveza za sportski ribolov na moru
- Brojevi drugih dozvola u slučaju kupovine

Zašto SRK "Arbun"
Sportski ribolovni klub "Arbun" ugovorni je ovlaštenik za prodaju važećih sportskih dozvola za 2018-tu godinu.
Kupnjom dozvole, odnosno plaćanjem članarine postajete podupirujući član SRK ARBUN. SRK ARBUN sredstva od članstva svake godine vraća, odnosno ulaže u sport bilo da se radi o organizaciji različitih natjecanja, sponzoriranja drugih natjecanja i podupiranja svojih aktivnih članova u sportskim natjecanjima, osvještavanju i edukaciji o važnosti odgovornog ponašanja na moru i prema moru te ekološkim akcijama.

Zahvaljujemo,
Predsjedništvo kluba
Nazadnje spremenil srkarbun, dne 29 Jan 2018, 07:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Sportski ribolovni klub ARBUN, Šibenik, Hrvatska
uprava@srk-arbun.hr / dozvole@srk-arbun.hr
https://www.srk-arbun.hr

Uporabniški avatar
sova
Prispevkov: 1152
Pridružen: 04 Apr 2013, 15:04
Kraj: Solkan

Re: Sportske ribolovne dozvole za HR

Odgovor Napisal/-a sova » 28 Jan 2018, 22:09

Eno vprašanje. Zakaj moramo upokojenci prevesti dokument o upokojitvi čeprav so v EU vsi jeziki članic enakopravni? To pomeni, da lahko v vseh državah EU-je urejam dokumente v materimem jeziku. Zakaj moramo plačat provizijo 50KN? Mislim, da banke v EU-ju od 13.1.2018 ne smejo več zaračunavat le te in Hrvatska je članica EU-ja. Tudi članarina klubu ni obvezna, le članarina HSŠRM-ju. Ne mislim vas nič obtoževat kot klub, ker niste vi krivi za to vendar bi bilo dobro se pozanimat o tem. Pa brez zamere.

lp.
Slika

Uporabniški avatar
srkarbun
Prispevkov: 4
Pridružen: 27 Jan 2018, 15:19
Kontakt:

Re: Sportske ribolovne dozvole za HR

Odgovor Napisal/-a srkarbun » 29 Jan 2018, 06:57

Pozdrav Sova,

slobodno pitajte što Vas zanima, tu smo da odgovorimo koliko možemo i koliko smo upoznati sa ostalim informacijama koje dobijemo od Saveza i Ministarstva sukladno novom Zakonu i Pravilniku.

- STATUS UMIROVLJENIKA: Umirovljenici svoj status dokazuju ovjerenim dokumentom prevedenim na hrvatski budući je u Republici Hrvatskoj u službenoj upotrebi hrvatski jezik. Nažalost, u hrvatskoj svi dokumenti za strance - isprave, odobrenja, suglasnosti/punomoći i dr. dokumenti trebaju biti prevedeni na hrvatski i ovjereni. https://www.hssrm.hr/hrvatsk-savez-za-s ... odinu.html

- NAKNADA BANKE: Službena valuta u Hhrvatskoj je hrvatska kuna (KN). Dodatnih 50 KN plaćate jer banka u hrvatskoj na sve SEPA (eng. Single Euro Payments Area) inozemne uplate u eurima (€) uzima naknadu. Područje SEPA-e obuhvaća 34 države: sve članice EU-a te Island, Lihtenštajn, Norvešku, Švicarsku, Monako i San Marino. https://www.erstebank.hr/hr/poslovni-kl ... tni-promet
Naravno, ovo možete izbjeći plaćanjem u gotovini na prodajnom mjestu do 01.03.2018. za godišnje dozvole ili dnevne/višednevne dozvole nakon 01.03.2018.

- ČLANARINA: prema Statutu SRK ARBUN kluba članarina je obavezna - kao podupirujući član trebate platiti članarinu. Članarina iznosi 50 kn za seniore i juniore, 40 kn za umirovljenike i HRVI. SRK ARBUN iznos Vaše članarine troši na: 1. izradu članske iskaznice, 2. slanje iskaznice na Vašu adresu 3. sportske manifestacije 4. djelatnost i program rada kluba 5. tekuće troškove rada. Svaki član može postati i aktivnim članom, ali je tada obavezan sudjelovati u svim aktivnostima kluba (donošenje odluka, ekološke akcije, organizacije natjecanja i dr.). Klubovi sami određuju visinu članarine. U HR postoje razlike od kluba do kluba. Ponegdje je ona 100kn, negdje 150, negdje 50 kao i u našem slučaju.
Samo u slučaju kod dnevnih/višednevnih dozvola: Ukoliko osoba koja nije državljanin RH, a posjeduje člansku iskaznicu Saveza svoje države nije dužan kupiti člansku iskaznicu HSSRM. U suprotnom članska iskaznica HSSRM je obavezna.

SRK ARBUN ima članove iz cijele HR, Slovenije i drugih EU država s obzirom da godišnje dozvole mogu dobiti sve osobe bez obzira na prebivalište.

Nadamo se da smo Vam uspjeli objasniti.
SRK ARBUN
Sportski ribolovni klub ARBUN, Šibenik, Hrvatska
uprava@srk-arbun.hr / dozvole@srk-arbun.hr
https://www.srk-arbun.hr

Uporabniški avatar
sova
Prispevkov: 1152
Pridružen: 04 Apr 2013, 15:04
Kraj: Solkan

Re: SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a sova » 29 Jan 2018, 11:01

Hvala za odgovor.
Katera riba se smatra za veliko ribo? Prej je to bila tuna, mečarica in iglun ali nekaj podobnega. Kaj pa sedaj? Ali ostaja enako? Kako bodo organi preverjali moč opreme, da ni nad 30lb? Na nekateri opremi to piše na nekateri pa ne.

lp.
Slika

Uporabniški avatar
srkarbun
Prispevkov: 4
Pridružen: 27 Jan 2018, 15:19
Kontakt:

Re: SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a srkarbun » 29 Jan 2018, 17:42

sova napisal/-a:
29 Jan 2018, 11:01
Hvala za odgovor.
Katera riba se smatra za veliko ribo? Prej je to bila tuna, mečarica in iglun ali nekaj podobnega. Kaj pa sedaj? Ali ostaja enako? Kako bodo organi preverjali moč opreme, da ni nad 30lb? Na nekateri opremi to piše na nekateri pa ne.

lp.
Oprema će se provjeravati uređajem za LBS test - nosivost predveza i osnove (strune/upredenice) na štapu i roli. Lov velike ribe se smatra ribolov opremom iznad 30lb. Za panulu (trolling) iz ruke nema ograničenja. Za tune ide posebna dozvola za lov velike ribe i to samo C&R sistem ribolova (ulovi i pusti). Godišnja posebna dozvola za lov velike ribe se može kupiti samo uz godišnju sportsku dozvolu i za nju treba napisati minimalno 1 do maksimalno 3 registracije broda na kojima će se obavljati takav ribolov ili se mogu kupiti dnevne/višednevne dozvole za lov na veliku ribu, također uz upis registracija broda. Komercijalni izlov tune, igluna i iglana nije dopušten u sportskom ribololovu.
Nazadnje spremenil srkarbun, dne 30 Jan 2018, 07:53, skupaj popravljeno 2 krat.
Sportski ribolovni klub ARBUN, Šibenik, Hrvatska
uprava@srk-arbun.hr / dozvole@srk-arbun.hr
https://www.srk-arbun.hr

Uporabniški avatar
sova
Prispevkov: 1152
Pridružen: 04 Apr 2013, 15:04
Kraj: Solkan

Re: SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a sova » 29 Jan 2018, 18:04

Hvala. :yeah:

lp.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sova
Prispevkov: 1152
Pridružen: 04 Apr 2013, 15:04
Kraj: Solkan

Re: SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a sova » 02 Feb 2018, 18:40

Koliko trnkov lahko imam na eni palici? Po starem pravilniku 3 v novem pa ni omenjeno koliko. Ali to pomeni, da imaš lahko več kot tri?

Članak 4.
(1) Ribolovac, vlasnik godišnje, dnevne ili višednevne dozvole iz članka 3. stavka 1. točaka 1. i 2. smije obavljati ribolov sljedećim količinama ribolovnih alata i opreme:
– odmetom, ukupno do dva (2) komada - udica ?
– kančenicom, ukupno do dva (2) komada- udica ?
– povlačnim povrazom (panulom), ukupno do dva (2) komada
– povrazom s kukom za lov glavonožaca, ukupno do dva (2) komada
– napravom za lov velikog morskog crva (trapula), ukupno do dva (2) komada

lp.
Slika

Uporabniški avatar
srkarbun
Prispevkov: 4
Pridružen: 27 Jan 2018, 15:19
Kontakt:

Re: SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a srkarbun » 08 Feb 2018, 10:10

Pozdrav,

Pravilnik iz 2010.

Članak 35.

(1) Na odmetu smiju biti privezane najviše tri (3) udice.
(2) Na kančenici smije biti privezano najviše pet (5) udica.
(3) Na panuli smije biti privezano najviše deset (10) udica.
(4) Na tunjama samicama smiju biti privezane najviše dvije (2) udice.

S tim da bi za tribalo važiti i ovo pravilo:

(6) U ribolovu odmetima, kančenicama i panulama zabranjeno je koristiti udice širine luka manjeg od 7 milimetara, a u ribolovu tunjama samicama i stajaćim parangalima udice širine luka manjeg od 10 milimetara.

Znaci Pravilnik o gospodarskim alatima iz 2010. je važeći što se tiče udičarskih alata s tim da je kod lova na veliku ribu za nas važeći Pravilnik o sportskom i rekreacijskom ribolovu iz 2017.

Članak 3. st.4
4. posebne dozvole za korištenje dodatnih ribolovnih alata i opreme, a koje se izdaju za ribolov:
– udičarskim alatima za veliku ribu, najviše tri pribora (štap s rolom) s po jednom udicom na svakom priboru, ili jednom varalicom na svakom priboru.

Skosavice la lignje nisu ograničene nijednim pravilnikom. Djeca do 14 godina samo jedan štap sa jednom udicom.

Članak 9.

(1) Ukoliko način na koji se smije obavljati športski ili rekreacijski ribolov i/ili rabiti ribolovni alati i oprema kod obavljanja športskog i rekreacijskog ribolova na moru nije propisan ovim Pravilnikom, primjenjuju se odredbe Zakona o morskom ribarstvu i propisa donesenih na temelju njega koji se odnose na način uporabe i namjenu ribolovnih alata i opreme koja se smije koristiti kod obavljanja gospodarskog ribolova na moru.
Nazadnje spremenil srkarbun, dne 08 Feb 2018, 12:00, skupaj popravljeno 2 krat.
Sportski ribolovni klub ARBUN, Šibenik, Hrvatska
uprava@srk-arbun.hr / dozvole@srk-arbun.hr
https://www.srk-arbun.hr

Uporabniški avatar
sova
Prispevkov: 1152
Pridružen: 04 Apr 2013, 15:04
Kraj: Solkan

Re: SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a sova » 08 Feb 2018, 10:26

Hvala.

lp.
Slika

Uporabniški avatar
Gwba
Prispevkov: 174
Pridružen: 26 Jun 2015, 12:18

Re: SPORTSKE RIBOLOVNE DOZVOLE ZA HRVATSKU 2018

Odgovor Napisal/-a Gwba » 14 Feb 2018, 20:14

Kje se dokupi dovolilnico za kornate in koliko stane ter kaksne so omejitve? Letno karto ze imam!

Odgovori