It is currently Wed Sep 08, 2010 6:05 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Page 1 of 3 [ 23 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Vis
PostPosted: Thu Mar 04, 2010 3:09 pm 

bravo lepe ribe...in hobotnice..a to loviš na različni panuli???

dober prijem
 Profile  

PostPosted: Thu Mar 04, 2010 5:12 pm 

aha..zanimivo...kok je pa laks kej debel-mogoče je to vzrok trganja...lampuga je pa za moje pojme zlo dober ulov,pa še dober za jest. No za nas ki nimamo čolna pa je to le sanjarjenje....mogoče čez nekaj let :D :D :D ...Pa še čim več takih ulovou ti želim,pa da boš o njih napisu kakšen report tukaj :lol: :lol:

lp Robar4

dober prijem
 Profile  

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 12:13 am 

Čudovite ribe! Čestitke! ;)

Lani jeseni sem bil en teden na Hvaru in sem vsak sončni zahod opazoval Vis ;) Tvoje fotografije me bodo morda še bolj spodbudile, da ga čimprej obiščem.

Profile  

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:32 am 

ajaj.. :omfg:

a je tista konoba še funkcionira v Rukavcu, ki ima sredi zalivčka na bojo obešeno vršo polno živih jastogov ? do takrat še nisem videl v morju živega jastoga, tam sem se pa špilal z njimi.... :D

Proton, ja Vis je fajn, ker je bil zaradi vojaškega protektorata dolgo časa zaprto območje, mislim, da tja nekje do 70-80...zato ni turistično razvit in narava je ohranjena. Ja pa podobna situacija kot npr. na Dugem otoku, nuja je čoln, če hočeš kaj resnega videti...za avtom je dostopnih samo nekaj plaž, ki pa so v sezoni precej obljudene, ker so hodijo iz mest (Vis in Komiža) tja kopat - mislim na Srebrno, Milno, tudi Rukavac, Stončico...Vojaška območja je fascinantno raziskovat - bunkerji v 3 nadstropjih, cele zgradbe pod zemljo, plavanje v bunkerjih za podmornice in rušilce....Lani sem hotel it z družino spet na Vis, pa so lokalci ubijali s cenami apartmajev in smo šli raje v Grčijo in na Pašman...

Profile  

PostPosted: Fri Mar 05, 2010 9:48 am 

Gof wrote:
......skoraj celotni jadran in garantiram da nikjer ni tako posebno kot na Visu.

s tem se strinjam tudi jaz ! Meni najljubši dopust do sedaj je bil Vis. Prav zaradi čarobne narave. K temu lahko prištejete še bližnje Biševo, ki je lep izlet...skratka, res je lepo in za ribičijo prva liga, ker nudi vse možne terene za vse možne tipe ribolova (grund, spin, panula...)...to kar si Proton v Nedjelji pogrešal.

Profile  

PostPosted: Sun Mar 07, 2010 1:27 am 

aaa, zdej pa samo še Vis ;)

Profile  

PostPosted: Wed May 05, 2010 6:38 pm 

Ali so na Visu tudi kakšne dobre možnosti za lov z obale?

Profile  

Post subject: Re: Lov hobotinc
PostPosted: Wed Jul 28, 2010 12:18 pm 

Aleš, so mi že doli razložili, kako je s tabo letos... :yeah: , čestitke !!

Trenutno se besno pripravljam na ribolov dol, žena pa mi je limitirala količino ribiškega pribora, ki ga lahko vzamem s seboj :rofl:
Torej:
1. Imel bom dve palici za grund
2. Špinerico

Zanima me naslednje:

1. Kakšna je konfiguracija dna v Rukavcu in koliko je posidonije...lovil bom šparide (orade) na dno s drsnim svincem, ali je vseeno bolje iti v Srebrno, Zaglav, Milno na pesek...??

2. Precej pričakujem od vijačenja na divjem Polivalu, ciljam na škarame, felune, mogoče kakšna lampuga...vijačil bom z obale...so šanse ?

Hvala!

Profile  

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 12:33 pm 
Site Admin

Takole, da ne bomo offtopce peveč nabijali. ;)

http://chemfusion.eu
http://www.morski-ribolov.net
 Profile  

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 12:17 pm 

Aleš super, hvala za pomembne informacije.

Stvar sem prečekiral na GoogleEarth-u in si za ciljno cono določil ravno tvoj omenjen del začetka Polivala...(z masko vedno najprej temeljito prečekiram neznane terene, si vzamem kak dan ali dva za strokovno pripravo). Probal bom na orado in slično, če ne bo šlo, bom probal kakšen nočni šiht udarit na ugorje...Glede vijačenja imam plan detajlno obelat cel rt Polivalo od znotraj navzven...ni hudič, da ne pade 3kg škaram :lol: Probal bom tudi mission impossible - namreč imam nekaj težkih jerk voblerjev in silikonov, ki globoko potonejo in jih potem cukaš ob stenah proti površini...saj veš, na kaj mislim - na zubote.

Image

Bom vse lepo pozdravil in te napovedal za drugo leto...
(jaz imam tudi hči in smo bili s 7 meseci že 3 tedne na Hvaru - edino ribolov je takrat malo trpel :D, pa moja ušesa in hčerkine glasilke :rofl: )

Profile  

Page 1 of 3 [ 23 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]