Morski ribolov Forum Slovenski forum o morskem ribolovu |
|
|
|
It is currently Wed Sep 08, 2010 6:05 pm
|
View unanswered posts | View active topics
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
robar4
|
Post subject: Re: Vis Posted: Thu Mar 04, 2010 3:09 pm |
|
|
bravo lepe ribe...in hobotnice..a to loviš na različni panuli???
_________________ prijem ribe je kot orgazem device
dober prijem
|
|
|
|
 |
|
robar4
|
Post subject: Re: Vis Posted: Thu Mar 04, 2010 5:12 pm |
|
_________________ prijem ribe je kot orgazem device
dober prijem
|
|
|
|
 |
|
proton
|
Post subject: Re: Vis Posted: Fri Mar 05, 2010 12:13 am |
|
Čudovite ribe! Čestitke! Lani jeseni sem bil en teden na Hvaru in sem vsak sončni zahod opazoval Vis  Tvoje fotografije me bodo morda še bolj spodbudile, da ga čimprej obiščem.
|
|
|
|
 |
|
tinker
|
Post subject: Re: Vis Posted: Fri Mar 05, 2010 9:32 am |
|
ajaj.. a je tista konoba še funkcionira v Rukavcu, ki ima sredi zalivčka na bojo obešeno vršo polno živih jastogov ? do takrat še nisem videl v morju živega jastoga, tam sem se pa špilal z njimi.... Proton, ja Vis je fajn, ker je bil zaradi vojaškega protektorata dolgo časa zaprto območje, mislim, da tja nekje do 70-80...zato ni turistično razvit in narava je ohranjena. Ja pa podobna situacija kot npr. na Dugem otoku, nuja je čoln, če hočeš kaj resnega videti...za avtom je dostopnih samo nekaj plaž, ki pa so v sezoni precej obljudene, ker so hodijo iz mest (Vis in Komiža) tja kopat - mislim na Srebrno, Milno, tudi Rukavac, Stončico...Vojaška območja je fascinantno raziskovat - bunkerji v 3 nadstropjih, cele zgradbe pod zemljo, plavanje v bunkerjih za podmornice in rušilce....Lani sem hotel it z družino spet na Vis, pa so lokalci ubijali s cenami apartmajev in smo šli raje v Grčijo in na Pašman...
|
|
|
|
 |
|
tinker
|
Post subject: Re: Vis Posted: Fri Mar 05, 2010 9:48 am |
|
Gof wrote: ......skoraj celotni jadran in garantiram da nikjer ni tako posebno kot na Visu.
s tem se strinjam tudi jaz ! Meni najljubši dopust do sedaj je bil Vis. Prav zaradi čarobne narave. K temu lahko prištejete še bližnje Biševo, ki je lep izlet...skratka, res je lepo in za ribičijo prva liga, ker nudi vse možne terene za vse možne tipe ribolova (grund, spin, panula...)...to kar si Proton v Nedjelji pogrešal.
|
|
|
|
 |
|
proton
|
Post subject: Re: Vis Posted: Sun Mar 07, 2010 1:27 am |
|
aaa, zdej pa samo še Vis 
|
|
|
|
 |
|
Knifpe
|
Post subject: Re: Vis Posted: Wed May 05, 2010 6:38 pm |
Joined: Sun Nov 09, 2008 6:01 pm Posts: 6 Location: Medvode
|
|
Ali so na Visu tudi kakšne dobre možnosti za lov z obale?
|
|
|
|
 |
|
tinker
|
Post subject: Re: Lov hobotinc Posted: Wed Jul 28, 2010 12:18 pm |
|
Aleš, so mi že doli razložili, kako je s tabo letos...  , čestitke !! Trenutno se besno pripravljam na ribolov dol, žena pa mi je limitirala količino ribiškega pribora, ki ga lahko vzamem s seboj Torej: 1. Imel bom dve palici za grund 2. Špinerico Zanima me naslednje: 1. Kakšna je konfiguracija dna v Rukavcu in koliko je posidonije...lovil bom šparide (orade) na dno s drsnim svincem, ali je vseeno bolje iti v Srebrno, Zaglav, Milno na pesek...?? 2. Precej pričakujem od vijačenja na divjem Polivalu, ciljam na škarame, felune, mogoče kakšna lampuga...vijačil bom z obale...so šanse ? Hvala!
|
|
|
|
 |
|
tinker
|
Post subject: Re: Vis Posted: Fri Jul 30, 2010 12:17 pm |
|
Aleš super, hvala za pomembne informacije. Stvar sem prečekiral na GoogleEarth-u in si za ciljno cono določil ravno tvoj omenjen del začetka Polivala...(z masko vedno najprej temeljito prečekiram neznane terene, si vzamem kak dan ali dva za strokovno pripravo). Probal bom na orado in slično, če ne bo šlo, bom probal kakšen nočni šiht udarit na ugorje...Glede vijačenja imam plan detajlno obelat cel rt Polivalo od znotraj navzven...ni hudič, da ne pade 3kg škaram  Probal bom tudi mission impossible - namreč imam nekaj težkih jerk voblerjev in silikonov, ki globoko potonejo in jih potem cukaš ob stenah proti površini...saj veš, na kaj mislim - na zubote.  Bom vse lepo pozdravil in te napovedal za drugo leto... (jaz imam tudi hči in smo bili s 7 meseci že 3 tedne na Hvaru - edino ribolov je takrat malo trpel  , pa moja ušesa in hčerkine glasilke  )
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum
|
|