It is currently Wed Sep 08, 2010 5:55 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Page 1 of 2 [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Murter
PostPosted: Mon Aug 18, 2008 3:05 pm 

Živjo ze dve leti hodimo na otok murter kjer sotorimo v kampu in lovimo ribe.
1 leto smo zaceli panulat in ulova je bilo toliko da smo vsak dan jedli ribe(Brancini,igle)in enga kapitalca slika spodaj (Brancin 50cm. teža neznana).
2.leto pa smo ujeli več rib(lic,igla,pajk in en brancin) in lovili smo tudi ugorje sam z drugo tehniko lova.
Meni je tam zelo vseč domačini so prijazni,kamp je odličn in manka nam sreča za večje ribe.Image

Profile  

Post subject: Re: Murter
PostPosted: Fri Jun 25, 2010 9:35 am 

letos grem sm od 10.7 naprej ...zanima me če je že kdo lovil/počitikoval tukaj in kje se najbližje da kupit ribiško dovozolo?

dober prijem
 Profile  

PostPosted: Tue Jul 13, 2010 10:56 pm 

Lep pozdrav

Sem nov na tem forumu oin vas vse prav lepo pozdravljam s temle mojim prvim postom.

Letos bomo počitnikovali na Murterju od 31. julija do 10. avgusta in me zanima kaj bi se tam lahko lovilo in na kakšno vabo? Sem bolj pristaš lova na plovec z obale saj kaj drugega še nisem prakticiral, sem pa vedno pripravljen poskusit kaj novega. Me pa pravtako kot robar4-ja zanima kako je z ribiškimi kartami. Slišal sem namreč v eni izmed trgovin z ribiško opremo od prodajalke, da se letos pojačano preverja karte in zato me zanima če kdo ve kje se da karte kupit in kakšne so cene. Po nekih neuradnih in nepreverjenih podatkih sem slišal da je dnevna krta 60 kun, kje pa se jih da kupit se mi pa tudi sanja ne.
Za kakeršen koli odgovor na moja mnoga vprašanja in pomoč vam bom vsem zelo hvaležen

LP

Profile  

PostPosted: Wed Jul 14, 2010 9:01 am 

počakaj 10 dni...jutri grem na murter in se vrnem 25.julija. ti bom sporočil glede dovolilnic,rib,vab...

dober prijem
 Profile  

PostPosted: Thu Jul 15, 2010 7:50 am 

robar4 v moje veselje in tvojo žalost komaj čakam da se vrneš ;)

Profile  

PostPosted: Mon Jul 26, 2010 9:09 am 

Torej nazaj z dopusta :). Ribolov na moji lokaciji (kamp slanica) je bil odličen. Glede ribolovne dovolilnice je tako,na glavnem in edinem pomolu lovi na večer cca 10 ribičev in nobeden niti ne ve kaj je to dovolilnica poleg tega pa nisem videl nobenega inšpektorja in sem 300kun porabil za boljše stvari :). Slike pridejo kmalu lovil sem pa največ na lignja od ledota samo ne tisti ki sta samo dva velika v pakiranju ampak uni mali ko jih je cca 10-15.Ulovi: z glavnega pomola zvečer ribiške ladje pustijo na kilograme rib v vodo in se cela tla samo svetlikajo tako da je kraj nafutran.Dobi se večinoma debele bukve in pa male arbunčke ali ribolčke čeprav nisem prepričan da gre za te dve vrsti...bom priložil sliko drugič.Lahko pa loviš iz nasipa med otokom in manjšim otočkom fkk mečeš na mivko v kopališko območje ki je označeno z bojami.Tam dobiš orade,pauke,sam sem dobil mislim da celo lastovico ujel morsko kumaro. Pazi se pajkov!!! Brancinov ni veliko sam sem videl samo 3 eden ki je sledil voblerju do pomola drugi je preganjal girice ki jih je preveč tam in tretjega sem videl med potapljanjem.Naj če namignem da je tukaj spining zapravljanje časa saj sem v cca 5urnem spiningu skozi dneve dobil le pirko čez skale poleg tega pa izgubil celoten paketek vab in ostala mi je le še daiwa dr. minnow. Med potapljanjem sem našel eno hobotnico a mi je padla iz osti globina je bila okoli 6m mene pa so jebali sinusi u glavo tako da prve 4 dni se nisem mogel potapljati niti za 10cm. Splača se loviti iglo z glavnega pomola na girico in vodno kuglo potrebni pa so dolgi meti!! to je to reportaža pa sledi ko se mi bo dalo...naj pa pripomnim da je voda tam zeeelo čista in osvežilna zalivi z mivko pa so čudoviti ;)

ajd bok

dober prijem
 Profile  

PostPosted: Mon Jul 26, 2010 1:52 pm 

Ne žaluj preveč za izgubljenimi vabami, najboljša ti je ostala, Daiwin Dr. namreč.

Profile  

PostPosted: Mon Jul 26, 2010 2:24 pm 

samo na spining ni blo ništa nula zero niht ...ena pirka ki je požrla globoko da sem jo mogel secirati...brancinov je zelo malo je pa veliko jat malih fratrov,salpic,picov in pa res gromozanske jate tako na oko 15 kubičnih m giric...sem jih lovil na križaka za šalo en lamber ta velik za posodo pomivat...spininga se verjetno ne bom posluževal več...vsaj dokler ne bom kaj ujel...prve dni sem lovil ko nor samo ko je pa bila tam družba zadnjedni pa sploh nisem imel časa. Ponoči do zjutraj se družil zjutraj spal do popoldneva :)...grem pa skoraj 100% drugo leto spet sem v kamp slanica ker je tako lepa voda,mivka,sami slovenci itd...

dober prijem
 Profile  

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 10:12 pm 

OJ

Hvala za izčrpno "poročilo". Žal mi čas ni dopuščal da bi se ti prej zahvalil. Drugače pa sem danes dobil še eno palico pripravljeno za na grund lovit in upam da bo kaj :fish: za na ponev :D .
Zdej pa počas v horizontalo ker zgodaj odrinemo. Se javim ko se vrnemo, da povem če je še kaj ribiča v meni po tolkih letih. Se pa bojim, da bom kaj zelo užitnega spustil nazaj ker ni bilo časa si priskrbet literature in pregledat neta kaj je užitno. Važn da vem kaj je strupeno :omg:

LP

Profile  

PostPosted: Fri Aug 13, 2010 2:19 pm 

No pa smo se vrnil. Blo je res fino. Na palco sicer ni blo kej konkretnega ujeto, sem pa šel 2× lovit z domačinom (lastnik apartmaja) na njegov čovn. Res je blo fino. Lovila sva na prst. 1. sva nalovila skoraj polovico hoboka (10l jupol), 2. pa malo manj saj sva poskušala ujet še kako hobotnico čeprav ni ravno sezona za lov na njih. No hobotnice žal ni bil. Vsaj sveže ne, je bla pa v zmrzovalniku, tko da smo jo jedl izpod peke in v solati pa še sveže ribe zravn. Sva pa ujela tudi 5 paukov. Dva sta bila kar kapitalna in sta pristala v juhi, trije pa so romali nazaj v morje.
Slik žal ni, čeprav sem imel fotkiča zraven, samo sem bil tako zatopljen v ribolov da sem obakrat pozabil fotkat ulov :(

LP M

Profile  

Page 1 of 2 [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]