It is currently Wed Sep 08, 2010 5:25 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Page 13 of 14 [ 132 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next
Author Message
 Post subject: Re: Lošinj
PostPosted: Wed May 05, 2010 10:37 pm 

Hi ekipa, v nedeljo sem prišel nazaj z Cresa.Z Protonom sva se srečala en dan na pomolu in kot prvo se mu zahvaljujem za malo šolo
lovljenja rib v malološinjski uvali.Naj še omenim da v petek je bilo kar nekaj ribičev na pomolu in celo Dare se je prikazal.
Drobiž je bil nenormalno razpoložen za uničevanje sardele vsaj dolgočasil se nisem.Vse kar sem ujem je bil pagar od 15cm ki sem ga vrgel nazaj.
Dare je ulovil 2 ugorja eden je bil sigurno čez 4kg drug je bil manjši.Z oradami v uvali koromačni nisem imel sreče pomoje bo treba poskusit na bibija.
Če bi ga znal najdit bi tudi bilo fajn.

Profile  

PostPosted: Thu May 06, 2010 2:33 pm 

Ja, pozabil sem omenit, da sva se srečala z Viljusko ;) Je bilo zanimivo srečanje!

Profile  

PostPosted: Sat Jun 26, 2010 9:19 am 

Bibiji lahko najdeš s kopanjem po pesku.
Sam sem precej velik primerek našel ko sem na globini okrog deset metrov skopal 30 centimetrov v mulj.
Da sem ga našel je bila čista sreča potem sem ga pa vrgel v morje, k nisem vedel kaj sem našel.

Profile  

Post subject: apartmajsko naselje bučanje
PostPosted: Mon Jun 28, 2010 8:44 pm 

Odpravljam se na dopust na hrvaško odločil sem se za ribolov, pa me zanima kje je kak dober plac v okolici bučanj na ne preveč vidnem mestu ker ne mislim kupvat karte. Loviti pa mislim pozno zvečer, ponoči in zgodaj zjutraj.

Profile  

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 3:13 pm 

živijo,

jaz grem jutri na veliki lošinj za za sedem dni, ne vem če bom kaj ujel, če bom pa bo kaj,bom
prilepil slike. :fish: :jadranje:

Profile  

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 3:17 pm 
Site Admin

Dober ulov želim :yeah: in na karto ne pozabit, tam radi kontrolirajo kakor vem.

http://chemfusion.eu
http://www.morski-ribolov.net
 Profile  

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 7:31 pm 

Jaz sem bil dva tedna nazaj na lošinju - čikat. lovil sem od 4:30-8:30 zjutri... iz vojaskega pomola v ML in na enem pomolčku v čikatu. Zelo razočaran. Poleg male škarpene in malih arbunčkov, komaj za eno kosilo v 5 dneh. Lovil sem na lignja in voleka. Na koncu se je še vedno izkazalo za ziher varjanto spustit trnek ob pomolu in čakat da ga pirka pogoltne, te so pa lepih 20+ dimenzij, vendar ko 2,3 ulovis jih ni več. Bilo je nekaj lepih potegov na baitrunnerju, vendar nič. :ojej:

Profile  

PostPosted: Wed Aug 18, 2010 9:43 am 

No tako, tudi jaz že z dopusta (Veli Lošinj) in kot obljubljeno »Tinkerju« in vsem ostalim s foruma, sledi tudi moje poročilo z ribolova. Ker je čas službe najprimernejši za taka poročila, saj jih lahko skriješ med potna poročila, bo tudi tole priromalo v delovnem času. :twisted:
Žal vas moram razočarat, saj slik nimam. To pa zato, ker sem že tako ali tako tovoril naokoli kramo težko cca. 20kg (2 palici, stojalo, drobni material, vabo, podmetalko, pivo, hrano, ABC opremo in vedno tudi harpuno. Ja, jaz ne lovim na obljudenih področjih, (kamor se lahko zapelješ z avtom), kot je večinoma opisano na temah o Malem Lošinju,itd. To pa iz preprostega razloga, saj mi v pristanišču Malega Lošinja ni ravno apetitlich lovit, saj se res vsa »kaka« zliva ravno tam kjer so kapitalni ulovi. Zato hodim na osamljene uvale, kar pa pomeni dobro uro hoje iz mesta in v mojem primeru brez ulovov. :D Uvale so obrnjene proti Pag-u, oz. Velebitu (to sta uvali Kriška in Jamna). Edino tu sem našel peščeno dno, čeprav vsi domačini pravijo da je uvala Javorna, kjer se že večino let potapljam in lovim ušate (laks, trnek, brez svinca in na roke) in kjer sem tudi letos videl lepe komade orad, za lovljenje veliko boljša (vendar pa je tu dno kamnito z grotami in vsakič ko sem lovil na grund, zapel in utrgal ali pa pirka pogoltnila še predno je vaba potonila do dna). BTW, bi mi kdo lahko svetoval kako loviti (kakšen način) na takem dnu, saj je tu res polno lepih komadov??? Lani celo videl enega zubota. Lovil sem 14 dni skoraj vsak dan, zjutraj, zvečer, ponoči, v dežju. Lovil sem na francoske (manjše) bibije, lignje (uvoz iz Nove Zelandije), cele dagnje, žive suše (raki), polžki. Ponoči edino kar sem zapel je bil ugor (cca. 75 cm), pa še ta ni niti enkrat potegnil ali zategnil, ugotovil sem šele ko sem poln razočaranja začel (z navijanjem) pospravljati in se odpravljati domov. Zjutraj (od 4:30 pa do 11:00) mi je enkrat celo uspelo ujeti oradico (cca. 20 cm na bibija), fratra (15 cm) in arbuna ( 15 cm). In po takem jutru sem si ob pivu začel peti: tri ribice, tri ribice, so z morja priletele,….Togoten in željan kapitalnih dimenzij (pa čeprav jih tudi z masko na tem področju še nikoli nisem videl), sem se odpravil en dan, po dežju , okoli 14ih na uvalo Jamno in začel loviti. Na eni palici sem imel bibija, na drugi pa kar zajeten kos lignja. No in do 18ih ujel 7 arbunov. Največji je imel 31 cm, ta je bil ujet na »zajeten« kos lignja, ostali manjši pa na bibija, saj na dagnjo ni bilo nikoli nič, kar verjetno pomeni, da na tem področju sploh ni orad, vsaj velikih ne. Prav tako na rakovico ni bilo nikoli nič, ne ponoči ne zjutraj ne podnevi. Da sem si popravil slabo vest sem na harpuno uspel napičiti 3kg-sko hobo. Vse skupaj s hobo je bilo cca. 5 kg rib.
In to je bil »the highlight« of my fishing experience. Jaz pa pred odhodom na morje doma že treniral, kako spraviti kapitalen ulov na suho (pri tem mi je pomagala moja deklica (cca. 60 kg)). :damn: Tako razočaran sem se odločil, da grem septembra, ko je v Malem Lošinju svetovno prvenstvo v podvodnem ribolovu, še enkrat. Mogoče se mi nasmehne sreča in na suho spravim kakšnega podvodnega ribiča :eee: , kdo ve…!! Če se bo odpravil še kdo, naj me kontaktira, to je vikend 17.-20.09.
En lep ribiški pozdrav vsem.

:aaa: Grega

Profile  

PostPosted: Wed Aug 18, 2010 9:59 am 

No, saj nekaj si pa vseeno ujel. Najbolje je iti brez pričakovanj, na ribolov kot tak, potem pa presenečanja pridejo kar sama :rofl:

Če si ujel ribone in orado, potem ti oprema špila OK.

Ja, rockfishing (lovljenje s samotnih skalnih obal...zame ultimativni ribolov) je zanimiva stvar. Letos na Visu sem bil na istem, zaradi konfiguracije dna zapenjal ko nor, trgal in bentil. Potem pa sem v mojem primeru minimiziral opremo, lahek drsni svinec 8g in zelo kratek predvez od 20 cm, meti dolgi 15-16m (več tudi ni bilo potrebno) in zapenjal sem bistveno manj !

Plan B bi bilo montaža s tirolskim svincem in pop up vabo (pa seveda nisem imel nič od tega), tirolski svinec bistveno manj zapenja ker lebdi v pokončni legi, pop up montažo pa narediš s koščkom stiroporčka 5 cm pred trnekom z vabo, tako, da ta lebdi malo nad dnom...to bom praktično probaval drugo leto, sedaj vem samo teoretično.

Plan C - montaže s svincem na dnu (fiksni sistem), to naj pove kdo drug, kako se to obnese v škrapah...jaz ne vem.

Profile  

PostPosted: Wed Aug 18, 2010 11:21 am 

Živjo Matjaž,
sem pomislil tudi na to, ja. In sicer sem probal tudi s Tirolerjem, vendar je tu vaba oz. trnek fiksen, se pravi, če riba zagrize, začuti odpor svinca in razlog za neuspeh je tu. Seveda, če se motim, me popravite. Na Tirolerja sem lovil čez dan in brez uspeha, se mi zdi, da je ribe bolj zanimal svinec kot pa vaba. Ciljna skupina so tu orade in le te, če sem prav prebral, potrebujejo prosto pot do uspešnega prijema (da pogoltne vabo). Pa še nekaj me zanima glede orad, ali se lovijo orade tudi ponoči in če kdaj? A je to recimo od 22ih pa do 04ih?? Ali se ribe lovijo celo noč, ker jaz sem bil večkrat preko cele noči, vendar ni bilo niti grickanja, kaj šele potega?? :smrk: Res pa je, da je bilo sedaj na Lošinju ogromno turistov in prometa v vodi, kot ga še nisem videl. A je to recesija al kaj?? To so se ljudje z jahtami preganjali gor in dol, zganjali vik in krik. Mogoče, upam, da je to razlog za bolj slab ribolov. Govoril sem še z nekom, ki je bolj specializiran na BigGame in vsako leto iz okolice pripelje kakega kapitalnega gofa, zubatca ali tuno. Tudi on se je pritoževal nad ribolovom. Letos niti enega zubatca, niti enega gofa, pa čeprav so njegove "pošte" preverjene in skrbno čuvane. Tune je pa lovil za šalo. Preko eno tono jih je letos že ujel. Pa še en link mojih slikic od njegovega kapitalnega gofa ujetega v okolici Lošinja iz leta 2005.:
http://www.pbase.com/stayby/image/48193391
http://www.pbase.com/stayby/image/48193385
Lep pozdrav

Grega

Profile  

Page 13 of 14 [ 132 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]